Asbestdaken verwijderen met subsidie groot succes

Artikel delen

Meer dan 5.300 particulieren, bedrijven, non-profit- en overheidsinstellingen vroegen dit jaar subsidie aan voor het verwijderen van asbestdaken. Daarmee is gestimuleerd dat er in Nederland in totaal 3,3 miljoen m2 asbestdak werd gesaneerd. Het budget voor 2016 is op.
 

Foto: Kingspan Future Proof.

De subsidieregeling is in het eerste jaar een groot succes te noemen. Eind augustus besloot de staatssecretaris het budget voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken voor 2016 te verhogen van € 10 miljoen naar € 15 miljoen. De totale aangevraagde subsidie overstijgt het beschikbare budget van € 15 miljoen voor 2016.
Subsidieaanvragen die RVO.nl nu ontvangt, worden automatisch doorgezet naar januari volgend jaar wanneer er weer een nieuw budget beschikbaar komt. Subsidieaanvragen wijst RVO.nl niet af, maar worden op een later moment uitbetaald. Voorwaarde blijft wel dat een subsidieaanvraag moet zijn ingediend binnen zes maanden nadat het asbestdak is verwijderd. Als deze termijn verstrijkt in 2016, moet de aanvrager dus niet wachten met het indienen van de subsidieaanvraag tot 2017.
 

Nieuwe subsidieaanvragen 2017

Staatssecretaris Dijksma ( Infrastructuur en Milieu) gaat voor het volgende kalenderjaar opnieuw budget beschikbaar stellen. Het bedrag wordt binnenkort gepubliceerd in de Staatscourant.