BASF neemt bouwdivisies Henkel over

Artikel delen

BASF en Henkel hebben een verklaring ondertekend waarin is overeengekomen dat BASF de intentie heeft de bedrijfsactiviteiten omtrent West-Europese vloer-, tegellijm- en waterdichtingsproducten voor professionele verwerkers over te nemen. Hiermee wil BASF het assortiment producten voor de afbouw versterken.
 

De transactie omvat de projectlijmen van Thomsit. Ook de activiteiten met betrekking tot Ceresit vloer-, tegellijm- en waterdichtingsproducten van Henkel in West-Europa vallen onder de overeenkomst. BASF en Henkel zijn overeengekomen dat BASF het handelsmerk Ceresit gaat gebruiken voor de West-Europese bedrijfsactiviteiten voor tegellijm- en waterdichtingssystemen. De belangrijkste markten hiervoor zijn Duitsland en de Benelux.
BASF heeft de intentie de aangeschafte activiteiten te integreren in de PCI-organisatie, die geheel in eigendom van BASF is en onderdeel van de BASF Construction Chemicals divisie. PCI heeft een leidende positie in de Duitse markt voor tegellijmsystemen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten en kan naar verwachting eind 2016 worden afgerond.