Eerste vakexamens minerale wol afgenomen

Artikel delen

Op 23 september zijn de eerste vakexamens voor het verwerken van minerale wol als spouwmuurisolatie afgenomen. De examinerende SKG-IKOB Certificatie kreeg hiervoor de medewerkers van Isolatiebedrijf Pluimers op bezoek in Geldermalsen. De examens maken onderdeel uit van de eisen van de KOMO-certificatie voor het aanbrengen van de minerale wol. De opleiding die voorafging aan de examens is verzorgd door Knauf Insulation.
 

De eerste examens worden afgelegd bij SKG-IKOB Certificatie te Geldermalsen.

De examens zijn bedoeld om de kwaliteit van het vakmanschap te borgen. Sinds enkele jaren bestaan er al opleidingen en examens voor het verwerken van PUR-schuim onder vloeren. Vanwege het succes is dit nu ook uitgebreid naar het aanbrengen van minerale wol in spouwmuren. Vakmensen die geslaagd zijn ontvangen een pasje. Op de werklocatie kunnen zij daarmee eenvoudig aantonen dat zij over de juiste kennis beschikken en gekwalificeerd zijn. Tijdens de controlekeuringen van het SKG-IKOB KOMO-procescertificaat op de bouw wordt dit gecontroleerd.