Nieuwe zwaluwstaartplaten

Artikel delen

Sinds 1930 levert Reppel Lewis Zwaluwstaartplaten in Nederland. Een van origine Engels product wat door de jaren heen steeds verder is doorontwikkeld en sinds 1976 door Reppel wordt geproduceerd. De unieke geometrie van de plaat zorgt voor een optimale stortbelasting en hoge belastbaarheid. Door de maatvaste profilering en pasvorm is het mogelijk om moderne plastische beton- en gietmortels op de zwaluwstaartplaten toe te passen.
 

    
Sinds jaren worden de Lewis zwaluwstaartplaten geleverd in een staaldikte van 0.5 mm en een viertal standaard lengtes. Om in te spelen op de toenemende vraag naar optimalisatie en efficiëntie heeft Reppel recent de productiefaciliteit uitgebreid en volledig gemoderniseerd. Met deze upgrade is de leverancier van specialistische bouwmaterialen staat om zeer snel maatwerk te leveren. Binnen 2 a 3 werkdagen is het mogelijk om de zwaluwstaartplaten op iedere gewenste lengte tot 7000 mm op een project af te leveren.

Naast flexibiliteit in maatlengtes  en een snellere levering zijn de zwaluwstaartplaten voortaan verkrijgbaar in de staaldiktes 0.4 mm, 0.5 mm, 0.6 mm en 0.7 mm. Ook is het mogelijk om de platen in diverse staalkwaliteiten te laten produceren.
De toepassingsmogelijkheden zijn hierdoor gegroeid. Ontwerpers, architecten en constructeurs krijgen de mogelijkheid om grotere overspanningen te maken in combinatie met geoptimaliseerde draagconstructies.  Zo zijn de zwaluwstaartplaten met staaldikte 0.7 mm toegepast in een ultralichte dakconstructie met stempelvrije overspanningen tussen de gordingen van 2100 mm. De zwaluwstaartplaat met staaldikte 0.4 mm biedt kostenbesparingen in renovatieprojecten waar oude houten vloeren moeten worden voorzien van een dunne betonvloer.

Reppel werkt nauw samen met architecten, constructeurs, woningbouwcoöperaties en bouwbedrijven zodat in een vroeg stadium met een gedegen advies de juiste keuze kan worden gemaakt.

Reppel
www.reppel.nl