OudNieuw

Artikel delen

De Veluwehal in Barneveld dateert uit 1977. Behalve een binnenzwembad heeft het complex onder meer een sporthal, jongerencentrum en bowling- en kegelbanen. In 2012 oordeelde de gemeente uit een exploitatie-onderzoek naar alle binnensportaccommodaties dat de Veluwehal wel een oppepper kon gebruiken.
   
Hofland Architecten maakte hiervoor het ontwerp. Aan de buitenzijde is de Veluwehal grondig aangepakt. Zo zijn bijvoorbeeld voor de bestaande luifels strakke schijven geplaatst die de entrees een nieuw modern aanzicht geven. In de schijven zijn poorten gemaakt waar de luifels doorheen steken als uitnodigend gebaar. De schijven zijn gemaakt van Trespa Meteon Metallics; omdat deze platen richtinggebonden zijn, ontstaat een subtiel levendig beeld.
De bestaande gevelbeplating is vervangen door Trespa Meteon in drie eigentijdse kleuren. Het lijnenspel van de platen is gestructureerd, maar de willekeurige kleurverdeling geeft een vrolijk gevelbeeld. Het lijnenspel en kleur van de beplating wijkt af van de schijven bij de entrees om daarmee het verschil in functie aan te geven.
 

oud

 

nieuw

 

UITDAGING!

Heeft u ook meegewerkt aan zo’n mooi voorbeeld van renoveren, restaureren, herbestemming, onderhoud, enzovoort? En is het project in 2015 of 2016 opgeleverd? Laat het ons weten!

Mail een foto van vóór de aanpak en na de aanpak naar RenovatieTotaal (redactie@bouwtotaal.nl) en wie weet staat uw project straks op BouwTotaal.nl!