Scan biedt snel inzicht in duurzaamheid

Artikel delen

Dutch Green Building Council heeft een laagdrempelige online tool geïntroduceerd waarmee gebruikers snel inzicht kunnen verkrijgen in de duurzaamheid van hun gebouwen. De ‘Dutch Green Building Scan’ beoordeelt een gebouw binnen 10 minuten op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen. De score wordt vergeleken met soortgelijke gebouwen.
 

In de database van de Dutch Green Building Scan zijn de gegevens van alle grote kantoren van Nederland opgenomen. Deze gebouwen zijn voorzien van een voorlopige score op basis van de reeds beschikbare informatie, bijvoorbeeld van het Kadaster. De gebruiker van de Scan kan door het beantwoorden van vragen een indicatieve duurzaamheidsscore voor het gebouw berekenen. Deze score wordt vergeleken met soortgelijke gebouwen. Op die manier zien gebruikers precies hoe duurzaam hun gebouw is ten opzichte van andere gebouwen.
Bij de indicatieve duurzaamheidsscore krijgt gebruiker ook relevante tips om het gebouw te verduurzamen. Tevens ziet de gebruiker ook op welke onderdelen het gebouw beter scoort dan gemiddeld.

BREEAM-NL

De Scan is gebaseerd op de meest recente BREEAM-NL systematiek voor bestaande gebouwen (BREEAM-NL In-Use). De Scan is onderdeel van een productenlijn die het aantrekkelijker en gemakkelijker maakt bestaande gebouwen te verduurzamen. De Dutch Green Building Scan is beschikbaar voor participanten van de Dutch Green Building Council. Een preview voor overige geïnteresseerden is beschikbaar op: www.greenbuildingscan.nl.