Ventilatieoplossing voor luchtdichte constructies

Artikel delen

De West-Vlaamse ventilatie- en zonweringfabrikant Duco ontwikkelde een ventilatieoplossing die geheel aansluit op de trend van luchtdicht bouwen. “Weinig begrippen hebben vandaag de dag een hoger buzz gehalte dan luchtdicht bouwen”, aldus Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco.
 

“Logisch, want voor de bewoner brengt het een aanzienlijk energievoordeel met zich mee. Een gezond initiatief is het echter niet, zeker als er onvoldoende aandacht besteed wordt aan frisse lucht. Doorgedreven isolatie is dan ook onlosmakelijk verbonden aan een efficiënt ventilatiesysteem om gezondheidsproblemen, vochtophoping en andere klachten te vermijden. Daarbij komt nog dat montage een belangrijke – zo niet cruciale – rol speelt bij het halen van de prestatie-eisen.”

Uit gesprekken die Duco voerde met enkele partijen uit de bouwkolom kwam al snel naar voren dat er een sterk groeiende vraag is naar een ventilatierooster dat snel en eenvoudig kan worden gemonteerd, én een luchtdichte aansluiting op het kozijn verzekert.

Ruim 10 jaar na het succesvolle debuut van de DucoFit 50 ‘ZR’ komt Duco nu met het zelfregelende ventilatierooster EasyFit 50 ‘ZR’ op de markt. “EasyFit 50 ‘ZR’ combineert het beste van twee werelden”, aldus Hendrik Dejonghe. “Zo biedt dit rooster voor ‘onzichtbare’ compacte kalfplaatsing alle voordelen van de DucoFit 50 ‘ZR’, maar werd het doorontwikkeld met het oog op een maximale luchtdichtheid (tot klasse 3) en een nog snellere plaatsing. Het rooster is immers voorzien van afgeronde kopschotten die niet enkel een optimale aansluiting op het houten kozijn verzekeren. Ook de montagetijd kan hierdoor aanzienlijk worden gereduceerd dankzij de moeiteloze integratie in een gefreesde sleuf. Kleine veranderingen op het eerste gezicht, maar wel veranderingen die merkbaar leiden tot betere prestaties.”

Duco
www.duco.eu