Verbeterde ritplanning door geïntegreerde software

Artikel delen

De bouwsector staat onder druk om zijn logistiek sneller, efficiënter en dus slimmer in de richten. Logistieke dienstverlener NABEK, onderdeel van PAX Groep, speelt daarop in met de inzet van PTV xServer voor transportplanning. Deze softwarecomponenten zijn gekoppeld aan het transport management system van Nabek.
 

PAX Groep biedt uiteenlopende logistieke diensten. ‘’Onze klanten willen steeds nauwkeuriger weten wat de verwachte aankomsttijd van een vrachtauto is. We hebben dus gewoon een goede rekenmachine nodig’’, verklaart Frank Baudet, manager ontwikkeling & innovatie van PAX Groep. ‘’Wij spelen daarop in door externe voorraadlocaties in te richten en daarvandaan op afroep te leveren, maar ook door goederenstromen te bundelen en bijvoorbeeld de bouwmaterialen van vier leveranciers met nog maar één vrachtauto af te leveren.”

PTV xServer houdt rekening met het voertuig- en motortype en de daarvoor geldende beperkingen aangaande brughoogtes, milieuzones of tolkosten. ‘’We hebben wel eens een verschil van inzicht met klanten die met Google Maps hebben gerekend.  Beperkingen voor vrachtverkeer worden dan vaak vergeten. Heel belangrijk dat we nu werken met een systeem dat daar rekening mee houdt’’.

Een belangrijk onderdeel van de cloud-oplossing is de verbeterde informatievoorziening. ‘’We weten nu met vrij grote zekerheid hoe lang chauffeurs over een rit doen. Dat leidt tot een betrouwbaardere planning en hogere beladingsgraad. Terwijl we vroeger misschien dachten dat negen afleveradressen in een rit maximaal was, kunnen we nu een adres toevoegen als we zien dat er tijd over is. Elk kwartier dat een chauffeur bespaart is pure winst,” besluit Baudet.

PTV Group
www.xserver.ptvgroup.com