BGT en Kadastrale kaart importeren in AutoCad

Artikel delen

Sinds enige tijd zijn Kadastrale grenzen kosteloos beschikbaar via de website www.pdok.nl. Dit is goed nieuws voor iedereen die projecten ontwerpt in de openbare ruimte. Gebruikers van AutoCAD kunnen de data echter niet zomaar importeren. Daarom heeft CAD Accent de applicatie InfraCAD Map ontwikkeld.
 

 

PDOK

PDOK is een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum. De overheid wil hiermee innovatie en gebruik van geo-informatie stimuleren. Voorbeelden van informatie die beschikbaar wordt gesteld zijn de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT, de opvolger van de GBKN), Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) en de Digitale Kadastrale kaart (DKK).

Altijd actuele situatietekening

Tekenaars die deze data willen gebruiken, bijvoorbeeld in een AutoCAD situatietekening, kunnen niet direct aan de slag. PDOK stelt de data namelijk beschikbaar in GML formaat en dat is niet zomaar in te lezen in AutoCAD. Met InfraCAD Map kan een gebied worden geselecteerd, waarna de GML data volledig automatisch van PDOK wordt gedownload en wordt omgezet in een nette tekening. Zo heeft u in enkele muiskliks altijd een actuele situatietekening, die bovendien is opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS).

Gratis proberen

Iedereen die de nieuwe versie van InfraCAD Map wil proberen, kan dit gratis doen met een Trial-versie.

CAD Accent
www.infracad.nl/map