De oplossing voor het fileprobleem

Artikel delen

Eigenaren van grote kantooroppervlaktes in stedelijke gebieden zoeken huurders. Ze bieden goede service, flexibele contracten en interessante m2-prijzen. Helaas hebben steeds minder mensen zin om de lange tocht naar de werkpaleizen in de stad te maken. Logisch als dat gepaard gaat met de dagelijkse portie file-leed. Parallel aan deze situatie ontstaat gelukkig een nieuwe kantorenmarkt, of liever gezegd: een markt voor flexibele groene werkplekken. Pop-up locaties in bossen, op mooie groene weidevelden en langs het water. Of gewoon op een mooi plekkie, dat gemakkelijk bereikbaar is.

Roggebotstaete

Roggebotstaete is een ecologisch beheerd en vernieuwend landgoed in Dronten, te boeken via SEATS2MEET en SEATS4SILENCE. Het is maar liefst 52 hectare groot en omvat bos, akkers, meertjes, klein wild, bijzondere vogels, bijenkasten en vee. Onlangs is er een voedselbos aangelegd. Als je het stadsleven even wilt ontvluchten dan is dit een fantastische plek met keuze uit twee kleine ruimtes, die ook gebruikt kunnen worden voor een vergadering en petit comité. Stroom en Wifi draaien in de mobiele en duurzaam hergebruikte caravans volledig op zonne-energie. Daarom kunnen ze off-grid op de mooiste plekjes van het landgoed staan. Midden in de natuur.

 

Hubbels

Hubbels.eu ontwikkelt een snel groeiend netwerk van verplaatsbare kantoortjes in Nederland op mooie en goed bereikbare locaties. ‘Hubbels worden Cradle to Cradle gecertificeerd en zijn ontwikkeld op basis van de circulaire economie waardoor een bezoek ook bijdraagt aan een schonere wereld' vertellen Floris van der Kleij en Piet van der Werf, ontwerpers en oprichters van Hubbels. Je kan natuurlijk ook zelf een Hubbel aanschaffen en in je eigen tuin laten zetten. Of creëer je eigen pop-werkplek op een grote groene weide of ergens op een open plek in het bos of aan de rand van een meer of de voet van een berg of ………
 

Garden Pod

Een bolletje is zuinig. De bolvorm heeft immers het minste buitenoppervlak in verhouding tot het volume. John Lewis  creëerde een bijzondere glazen bol, die kan draaien: Is het een vergaderlocatie? thuiskantoortje? of theehuis?  Je mag het zelf beslissen. Je draait naar de meest gunstige hoek voor wind,  zon en uitzicht, en het feest kan beginnen. Als het regent doe je de schuifdeuren dicht. En aan het eind van de dag zet je de tafel gewoon een tandje lager en heb je zelfs een royaal bed. Maar ook buiten de tuin is Garden Pod inzetbaar, denk maar aan een dakterras of, waarom niet, op een woonboot.
Pop-upkantoortjes staan pas aan het begin van hun levenscyclus en toch zie je dat het aanbod snel groeit. Kennelijk durven we wel wat risico te nemen met zo’n klein hutje en krijgen we meer voor elkaar op bijzondere locaties dan grootschalige bestemmingen. Alle seinen staan op groen voor het nieuwe flexwerken.