Modulaire aluminium dakrandbeveiliging

Artikel delen

Roval Aluminium heeft een nieuw product toegevoegd aan haar segment aluminium veiligheidsproducten: de RoofGuard. Een lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging voor platte daken. De RoofGuard is een modulair systeem. Geschikt voor vrijwel elk plat dak in zowel nieuwbouw- als renovatie- en herbestemmingsprojecten.
 

Behalve als dakrandbeveiliging is de RoofGuard ook geschikt om risicovolle zones op het dak af te schermen; zoals gebieden die gereserveerd zijn voor nutsinstallaties, voorzieningen voor de airconditioning en lichtkoepels en -straten. Door het product rondom deze zones te plaatsen wordt de veiligheid vergroot. Die veiligheid wordt bovendien bevestigd door de certificering conform EN 13374, klasse A.
Hoewel het systeem pas recent op de markt is, zijn de eerste projecten reeds in aantocht. Niet alleen in Nederland, ook in Duitsland en België. Sales & Marketingmanager Edwin van Kemenade van Roval: “De RoofGuard is heel goed ontvangen. Dat komt doordat het systeem volledig modulair is en opgebouwd uit hoogwaardig lichtgewicht aluminium. Dit vergemakkelijkt vervoer en montage. De RoofGuard is volledig in eigen huis geëngineerd. Doordat we de ontwikkeling in eigen hand hebben, zijn toekomstige uitbreidingen eenvoudiger te realiseren. Denk hierbij aan andere types staanders bijvoorbeeld.”
 

 

Opbouw

De aluminium dakrandbeveiliging is opgebouwd uit aluminium staanders, waar op eenvoudige wijze twee aluminium leuningen worden bevestigd. Deze staanders zijn in een oersterke, door Roval zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet geplaatst. Vanuit deze koppelvoet lopen aluminium liggers iets boven het dakoppervlak in de uit gerecycled kunststof samengestelde contragewichten. De RoofGuard is stabiel, sterk en duurzaam. Dat laatste dankt de dankrandbeveiliging aan het onderhoudsarme karakter van aluminium.
 

 

Led-verlichting en zonnepanelen

In het ontwerp is er rekening mee gehouden dat de RoofGuard in een plint met Led-verlichting kan worden uitgevoerd. Hierdoor neemt de veiligheid toe, mocht onverhoopt het dak moeten worden betreden bij duisternis om bijvoorbeeld spoedreparaties uit te voeren. Tevens is het mogelijk om de RoofGuard uit te rusten met kantelbare zonnepanelen.

Systeemleverancier

Met de ontwikkeling van de Roval-RoofGuard® laat Roval Aluminium zien zich de afgelopen jaren steeds verder te hebben getransformeerd van product- naar systeemleverancier. Van Kemenade: “Met onze aluminium balustersystemen, muurafdeksystemen en goot- en overstekbekledingssystemen bieden we complete bouwsystemen aan, inclusief alle toebehoren, zoals bevestigingsmiddelen, binnen- en buitenhoeken, anti-dreunisolatie, eindstukken en verbindingsplaatjes. Ook het inmeten en monteren kunnen we voor onze rekening nemen. Hierdoor kunnen we de opdrachtgever volledig ontzorgen, waardoor hij slechts te maken heeft met één leverancier.”

Roval
www.roval.nl