Nieuwe compacte afkortzaag

Artikel delen

Festool introduceert medio januari 2017 een nieuwe compacte afkortzaag, de KAPEX KS 60. “Deze overtuigt op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en nauwkeurigheid. Ook is de KS 60 zeer robuust en uitermate geschikt voor op de bouwplaats.”
 

Door de compacte vorm, het lage gewicht, de ergonomische handgrepen en de transportbeveiliging is de nieuwe KS 60 ideaal voor het afkorten op locatie. Net als de andere afkortzagen van Festool is de KS 60 uitgerust met een stevige dubbele geleidekolom voor extra stabiliteit van de zaag. Dit voorkomt speling in het zaagblad met als resultaat zuivere zaagsneden.

De nieuwe machine is compact maar heeft een groot bereik: zagen tot 305 mm bij 60 mm en versteksneden tot 60 graden. Ook kan met de nieuwe afkortzaag een hellingshoek worden gezaagd aan beide zijden van maximaal 47/46 graden met maximale precisie.

De nieuwe afkortzaag is voorzien van SERVICE all-inclusive na registratie via www.festool.nl/service. Hiermee bent u drie jaar lang beschermd tegen alle reparatiekosten inclusief vervanging van accu’s. Ook in geval van diefstal denkt Festool met u mee door u te beschermen tegen hoge kosten.

De KAPEX KS 60 maakt zijn opwachting met slimme details. Daarbij hoort het LED-schaduwlicht: dit brengt de schaduw van het zaagblad als exacte zaaglijnindicatie over op het werkstuk. Ook lange werkstukken vormen geen probleem voor de KS 60: op de uittrekbare, geïntegreerde tafelverbreding kunnen ook lange werkstukken worden neergelegd en gezaagd. Met de extra voetjes kan de KS 60 worden opgetild naar de hoogte van een systainer (grootte: SYS 1) – de systainer kan op deze manier ook als steunvlak worden gebruikt. Met de zwaaihaak worden binnen- en buitenhoeken eenvoudig en snel opgenomen en exact op de zaag worden overgebracht. Zonder rekenwerk wordt de hoek bepaald – dat bespaart tijd en fouten.

De nieuwe KAPEX KS 60 is vanaf medio januari 2017 in verschillende varianten bij de Festool dealer verkrijgbaar.

Festool
www.festool.nl