Stijlvolle afwerking voor inloopdouches

Artikel delen

Wedi was al bekend van de systeemcomponenten voor onder de tegel, maar nu breidt ze haar portfolio uit met een montageklaar oppervlak: Fundo Top. Een eendelig waterdicht element van hoogvast mineraal materiaal
 

Het element kan snel en veilig op het gemonteerde Fundo douchevloerelement worden gelijmd  als elegant alternatief voor een tegelvloer. Terwijl planners van meer vormgevingsmogelijkheden en verwerkers van een eenvoudige montage kunnen profiteren, zullen de komende eigenaren van een nieuwe badkamer blij zijn met maximaal comfort tijdens het douchen.

Optiek en haptiek

Met Fundo Top kunnen planners en verwerkers hun klanten een elegant en hoogwaardig alternatief bieden voor de gebruikelijke tegelvloer in inloopdouches. Het nieuwe naadloze element vormt een stijlvolle afwerking die met tal van handige en functionele eigenschappen weet te overtuigen. Zo voelt het materiaal altijd goed getempereerd aan en is daarbij uiterst belastbaar – ook met een rolstoel. Bovendien is het materiaal antibacterieel, vuilafstotend en slipremmend – voor een veilige stand en een eenvoudige reiniging.

Pasklare en nauwkeurige montage en maximale veiligheid

Als 100%-wedi systeemcomponent kan Fundo Top op de vertrouwde manier snel en veilig worden verwerkt. Zo kan de designvloer na de montage van het Fundo douchevloerelement gewoon met het 610 lijm- en afdichtmiddel van de producent pasnauwkeurig op het element worden verlijmd. Na de verlijming wordt het element ongeveer 24 uur gelijkmatig belast. Vervolgens worden de overgangen naar de wand- en vloertegels met silicone verzegeld.

Speelruimte voor op maat gemaakte vormgeving

Om planners, verwerkers en klanten vrijheid te bieden bij de vormgeving van de badkamer, zijn de oppervlakken van het element verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Handig: de verschillende Fundo Tops vormen altijd het pasnauwkeurige pendant van het betreffende wedi Fundo douchevloerelement Primo, Riolito neo en Plano. In welke afmetingen ook, in vierkante of rechthoekige vorm, met centrale afvoer of met sleufdrain, in antraciet, beige, wit of grijs – het nieuwe oppervlak biedt een ruime keuze in vormgeving.