TRILLINGSVRIJ EEN PREFAB FUNDERINGSPAAL AANBRENGEN

Artikel delen

Binnenstedelijk bouwen neemt in Nederland toe. Overlast van bouwactiviteiten wordt hierbij steeds minder getolereerd. De huidige methode voor het aanbrengen van prefab funderingspalen, het heien, veroorzaakt trillingen en geluidsoverlast. Indien trillingen en/of geluid voorkomen moeten worden, is het meest gebruikte alternatief de geboorde paal. Maar het boren van funderingspalen levert qua fundering niet dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de prefab funderingspaal Drukpaal.nl lanceert in Nederland nu de drukpaalmethode – een kwalitatief hoogwaardig alternatief voor bouwprojecten waar traditioneel heien geen optie is en tot op heden alleen boren als alternatief voorhanden was.
 

 

Trillingsvrij en geluidsarm

De drukpaalmethode is een nieuwe manier van funderen waarmee prefab funderingspalen trillingsvrij én geluidsarm aangebracht kunnen worden. De methode is afkomstig uit Azië, waar dit al ruim een decennium lang op grote schaal met succes wordt toegepast. De prefab funderingspaal wordt hierbij hydraulisch in de bodem gedrukt door de speciale funderingsmachine, die elke gewenste paallengte kan hanteren.
Hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaar
In tegenstelling tot in de grond gevormde palen betreft het hier een volledig gecontroleerd systeem en dus zeer betrouwbaar. De kwaliteit van de prefab funderingspaal is hoogwaardig en ligt vooraf vast, zodat na het inbrengen van de paal precies bekend is wat er zich in de grond bevind. Tevens wordt tijdens het indrukproces de indrukkracht en –snelheid versus de diepte nauwkeurig vastgelegd.

Drukpaal.nl

Bruil en IJB hebben de handen ineengeslagen en hebben drukpaal.nl opgericht. Het doel van drukpaal.nl is om de nieuwe methode in Nederland te introduceren. Drukpaal.nl exploiteert de eerste funderingsmachine in Nederland voor het indrukken van palen. Deze machine is geleverd door A.P. van den Berg uit Heerenveen, die als exclusieve importeur de funderingsmachines aan klanten binnen Europa levert. Adviesbureau Crux begeleidt de marktintroductie.

Drukpaal.nl
www.drukpaal.nl.