Vele spiedende ogen

Artikel delen

U hebt wellicht al enkele video’s van BouwTotaal TV gezien op onze website, maar inmiddels is onze videoproductie verder opgeschaald. U kunt in de nabije toekomst in toenemende mate niet alleen informatie uit dit vakblad halen of van onze website, maar ook door het bekijken van video’s! Ze zeggen wel eens: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Bij Tools & Equipment laten leveranciers van gereedschap zien hoe hun machines of producten werken. Cindy Fabriek vraagt ze daarbij de oren van het hoofd. Zelf mag ik af en toe op pad voor BouwTotaal op Locatie of BouwTotaal in de Praktijk. Bijvoorbeeld voor een bijzonder project of naar een kennisevent, waar we ‘achter de schermen’ de organisatoren en deelnemers bevragen.
 

Ik ervaar een nieuwe dynamiek voor de camera, waarbij de deelnemers – soms een tikkeltje zenuwachtig – enthousiast hun verhaal doen. Dan doen zich soms grappige situaties voor. Zo stond ik laatst op een verdiepingsvloer bij een prefab woning in aanbouw, om foto’s te maken van de montage van een compleet prefab element. De twee nijvere bouwplaatsmedewerkers zagen twee fotocamera’s op zich gericht en de videocamera van onze cameraman. Boven ons hoorde we ook nog het zoemende geluid van een stilhangende drone die opnamen aan het maken was. Tot slot stond er een paal met vaste camera naast de woning, waarmee tijdens werkdagen time-laps opnamen werden gemaakt. Ja, je moet er maar tegen kunnen. In deze tijd van digitalisering wordt alles vastgelegd. Ik verwacht in ieder geval weinig verborgen gebreken in de bezochte woning…

Ing. Frank de Groot
Hoofdredacteur BouwTotaal