Voldraadschroeven voor veeleisende houtconstructies

Artikel delen

De Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben heeft zijn assortiment houtbouwschroeven uitgebreid met een nieuwe voldraadschroef. De HECO-TOPIX voldraadschroef met verzonken kop is geschikt voor de toepassing in constructies die aan zware eisen moeten voldoen, zoals bijvoorbeeld houtverbindingen, steunvoeten, dwarsverbandversterkingen en houtopdikkingen.
 

De schroeven hebben een schroefdraad die doorloopt tot aan de schroefkop, waardoor de schroef hoge trek- en drukkrachten kan opvangen. Dankzij de hoge spoed kan de schroef snel en gemakkelijk ingedraaid worden. Ook is het mogelijk om in een hoek van 0° parallel aan de houtvezel te schroeven zodat bijvoorbeeld steunvoeten ook aan de onderkant gemonteerd kunnen worden. De verzonken kop met freespockets voorkomt beschadiging en zorgt voor een gelijkmatige afdichting van de schroefverbinding.

De nieuwe HECO-TOPIX voldraadschroeven zijn blauw verzinkt en leverbaar in de diameters 6,0/8,0/10,00 mm en een lengte van 120 tot 380 mm. Voor een nauwkeurige berekening van de toepassing van de schroeven in constructies zijn ze opgenomen in de nieuwste versie van de HECO-berekeningssoftware, die onlangs verschenen is.

De software biedt ontwerpers en bouwbedrijven de mogelijkheid om spoor-gordingverbindingen of de afleiding van hoge drukkrachten precies de berekenen. Bovendien is de ETA-goedkeuring van de schroef ook van toepassing op de uitvoering van dwarsverbandversterkingen en voor een inschroefhoek van 0°, waardoor de schroef voor een breed scala van constructies inzetbaar is.

Heco Schrauben
www.heco-schrauben.nl