Kracht van de Combinatie ontzorgt aannemers

Artikel delen

Gecombineerd advies bevestiging, verankering en luchtdichtheid
Kracht van de Combinatie ontzorgt aannemers
Aannemers ondervinden op de bouwplaats direct voordeel door  het gecombineerde advies van Gebr. Bodegraven (verankeringsoplossingen), fischer Benelux (bevestigingsankers) en tremco illbruck (luchtdichtingsproducten). De drie producenten hebben sinds 2013 hun krachten gebundeld in het samenwerkingsverband De Kracht van de Combinatie. Dit jaar wederom te vinden op de bouwbeurs (hal 11)

 

Op gebied van hoogwaardige verankering, bevestiging en dichting worden al geruime tijd zeer hoge eisen aan duurzame toepassingen gesteld. De Kracht van de Combinatie zorgt voor een planmatige, duurzame en efficiënte oplossing en komt ook tegemoet aan de steeds strenger wordende eisen voor de verwerking van nieuwbouwmateriaal. Het ankerplan van de drie A merkfabrikanten komt bovendien  tegemoet aan de toenemende aandacht voor aantal controles op het gebied van luchtdichtheid. De samenwerking spitst zich toe op kozijn-gevel aansluitingen, dakconstructies en verdiepingsvloeren.

Private Kwaliteitsborging en E-learning

De Kracht van de combinatie helpt de uitvoerende bouw met de  ankerplannen. De kennis die deze drie bedrijven hebben op het gebied van constructieve verbindingen, verankeringen en luchtdichting sluit goed aan bij de praktische uitdagingen die men dagelijks op de bouw ondervindt.
Het afgelopen jaar is er door de drie producenten een nieuwe methodiek ontwikkeld dat het proces voor ankerplannen verder professionaliseert. Dit om tot een aantoonbare kwaliteit te komen op de details vooruitlopend op de wet Private Kwaliteitsborging.
Daarnaast wordt er een demo van de E-learning module getoond die de drie partijen samen met Bouwradius heeft ontwikkeld.
 

 

Bouwdetails brochure

Op de bouwbeurs wordt ook een nieuwe editie van het bouwdetail brochure van de Kracht van de Combinatie uitgegeven. Hierin staan kozijn-gevel aansluitingen, dakconstructies en verdiepingsvloeren voor de 25 meest voorkomende toepassingen in bestektekeningen uitgewerkt.
Drie details zullen daadwerkelijk worden getoond op sokkels op de stand van De Kracht van de Combinatie in hall 11.
Binnen de stand van de Kracht van de Combinatie presenteren de  drie A-merken zich elk afzonderlijk. Hierdoor kunt u kennis maken met de drie producenten en dieper ingaan op eventuele vragen en andere oplossingen die de partijen te bieden hebben.

Ontstaan

De Kracht van de Combinatie is enkele jaren geleden ontstaan. De technisch adviseurs van de samenwerkingspartners kwamen er op de bouw achter dat verankering, bevestiging en luchtdichtheidsproducten – letterlijk – lang niet altijd goed op elkaar aansloten. tremco illbruck, Marcel Rijff: ,,Wij kwamen elkaar op de bouw steeds tegen en bedachten een manier waarop het beter kon. Om een voorbeeld te noemen: bedrijf A plaatste bevestigingsankers met allerlei uitsteeksels en rare hoekjes, waarna bedrijf b er een tape overheen plakte. De luchtdichtheid kwam hierdoor in het gedrang. Wat wij nu doen, is het op elkaar afstemmen van de verschillende elementen. Zo sluit alles naadloos op elkaar aan. Door de naadloosheid is luchtdichtheid gegarandeerd. De bouwvakkers hoeven niet meer voor elk ankertje of schroefje naar de uitvoerder te lopen. De drie samenwerkingspartners hebben de vertaling gemaakt van de theoretische bestekken naar een praktisch spoorboekje” Rijff vervolgt: ,,Het gaat ons niet in de eerste plaats om de verschillende producten maar om de uitvoering van ons concept. Bij dat concept zoeken we dan de meest geschikte producten.  Wanneer een aanvraag van een opdrachtgever bij één van de betrokken partijen binnenkomt, wordt deze automatisch besproken binnen het samenwerkingsverband.”

Compleet advies

Rijff vat de voordelen van De Kracht van de Combinatie nog eens samen: ,,De aannemer krijgt van ons een compleet advies over bevestigingsmaterialen en hoe alles op elkaar af te stemmen, zodat de optimale luchtdichtheid ontstaat. Hij  hoeft maar naar één partij.

Voor meer info:

De Kracht van de Combinatie

http://www.dkvdc.nl/