Van gereedschapstas naar flexibele werkplek

Artikel delen

Onlangs presenteerde Facom de Express ToolMat. Een veelzijdige en duurzame mat van gelaste pvc die na opening een gewatteerde werkruimte creëert die de gebruiker en zijn gereedschap beschermt, de omgeving rond hem vrij van afval houdt en gereedschap en onderdelen binnen een afgebakende zone houdt.
 

De Express ToolMat is ontworpen voor werkruimtes waar professionals normaal kniekussens dragen of een stofmat of bescherming gebruiken en zorgt ervoor dat de gebruiker comfortabeler op de vloer kan werken. Het product voorkomt dat stof, afval, olie of andere vervuilende stoffen op oppervlakken in de omgeving landen, bijvoorbeeld bij reparaties aan een plafond of fittings, onder een voertuig of onder industriële machines. De ToolMat is sterk genoeg om tot 5 kg materiaal te ondersteunen en te dragen en kan dus na een klus gebruikt worden om het afval gemakkelijk van de site te verwijderen.

Het innovatieve koordontgrendelingsmechanisme opent de mat onmiddellijk tot een flexibele werkruimte met een diameter van 1,1m – en sluit deze net zo makkelijk weer tot een compacte, mobiele unit. De gewatteerde mat is gemaakt van sterk gelast nylon-pvc en bevat duurzame elastische lussen aan de binnenkant om gereedschap en accessoires  vast te maken voor extra praktisch gebruiksgemak. Voor extra mobiliteit heeft de Express ToolMat een stevige gewatteerde schouderriem en een ergonomische vergrendelhandgreep waarmee de gebruiker de mat moeiteloos van één locatie naar een andere kan brengen.

Inge De Cuyper, productmanager bij Facom voor de groep Stanley Black & Decker: “ Deze nieuwe innovatie van Facom is het antwoord op een hele reeks veiligheidsvereisten. De mat zorgt ervoor dat er geen afzonderlijke slordige stofmatten, kniekussens of beschermingsmatten meer nodig zijn en zorgt voor een indrukwekkend, flexibel werkoppervlak dat er zeer professioneel uitziet, de gebruiker een comfortabele werkruimte biedt en morsongevallen of schade aan de werkplek voorkomt – wat ten zeerste door de klant geapprecieerd zal worden.”

Facom
www.facom.nl