Wie gaat het maken?

Artikel delen

Na twee jaar is het weer zover! Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2017 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de BouwBeurs 2017 plaats. Minder hallen dan we in het verleden gewend zijn, maar wel bijna 600 exposanten! Dat betekent veelal kleinere stands, waardoor er meer te zien is per vierkante meter. Ik ben er wel blij mee, want er was in de tijden dat de bouwbomen nog tot in de hemel groeide een relatief groot aantal grote stands met vooral veel gebakken lucht. Mooie dames, strakke pakken, flitsende kleuren en vooral veel ruimte voor catering. De crisis heeft ons weer met beide benen op de grond gebracht. Wat is de essentie van ons bedrijf? Waar zijn we sterk in? Het gaat weer om de inhoud van de boodschap, in plaats van de inhoud van de stand. En dat betekent ook meer reuring op de beursvloer.

Het thema van de Bouwbeurs is ‘Voor mensen die het gaan maken’. Na een jarenlange economische en bouwcrisis, staan de seinen gelukkig weer op groen. Sterker nog: de komende jaren komen we waarschijnlijk vakmensen te kort om aan de groeiende bouwvraag te voldoen. De vraag is de komende jaren is dan ook ‘Wie gaan het maken?’ De exposanten op de BouwBeurs moeten daarom laten zien waarom de bouw weer aantrekkelijk is voor jong en oud. Niet alleen door de verbeterde vooruitzichten, maar ook door spannende technologische ontwikkelingen als industrialisatie van het bouwproces en de opkomst van BIM en 3D-printen. Aandacht voor arbeidsomstandigheden en veiligheid is vanzelfsprekend geworden, evenals duurzaam bouwen. En het transformeren van oude gebouwen in drukke binnensteden maakt ons vak nog uitdagender.
De BouwBeurs barst van de activiteiten. De belangrijkste treft u aan in deze dikke beursspecial. En we hopen u ook weer te ontmoeten! Komt u even langs in Hal 7, standnr. B116?
 

Ing. Frank de Groot
Hoofdredacteur BouwTotaal