Bescherm uw dakconstructie!

Artikel delen

Een dakconstructie is pas écht goed als deze water- en luchtdicht is afgewerkt en voldoende ventileert. Om uw dakconstructie te beschermen en de levensduur te verlengen biedt Ubbink een breed assortiment producten op het gebied van lucht- en waterdicht bouwen, dakconstructieventilatie en beschermingsproducten.
 

Lucht- en waterdicht bouwen

Lucht- en waterdicht bouwen is het dichten van ongewenste openingen in de schil van een gebouw; kieren en naden tussen de verschillende bouwelementen. Luchtdicht bouwen is noodzakelijk om koude/droge lucht niet in contact te brengen met warme/vochtige lucht, wat kan leiden tot condensatie. Luchtlekken kunnen ook leiden tot comfortproblemen, zoals tocht. Daarnaast kan het tegenvallende geluidwerende prestatie met zich meebrengen, waardoor de geluidwering van uw gevel of woningscheidende wand de vereiste waarde niet haalt. Waterkering voorkomt dat vocht en water in contact komen met de constructie. Dat kan weer zorgen voor vochtschade (houtrot en schimmel). Een goede ventilatie is ook essentieel om de dakruimte droog te houden en schade te voorkomen. Bovendien kunnen de bewoners geconfronteerd worden met ongedierte, hoge energiekosten en een ongezond binnenklimaat.

Lucht- en waterlekken

Plekken waar grote lucht- en waterlekken in de praktijk kunnen voorkomen:

  • Aansluitingen rondom dakkapellen
  • Aansluitingen van daken op gevels en bouwmuren
  • Aansluiting tussen kozijnen en gevels
  • Daknokken, kilgoten, hoekkepers
  • Hoekaansluitingen, onderlinge aansluitingen tussen elementen
  • Aansluitingen van dak- en geveldoorvoeren

 

Dakconstructieventilatie en beschermingsproducten

Ubbink Airtec Combiprofiel 125mm

Dakconstructieventilatie is het creëren van een efficiënte luchtstroom van de dakvoet naar de nok, om onderdakse vochtproblemen te voorkomen. Ventilatie tussen dakpan en dakbeschot is vereist voor het kwaliteitsbehoud van de totale constructie in verband met de afvoer van vocht in deze ruimte. Bovendien draagt ventilatie in de dakspouw bij aan de beperking van stormschade, omdat er tijdens storm een drukvereffening plaatsvindt. Bij een dak dat onvoldoende kan ademen, kunnen allerlei vocht- en condensproblemen ontstaan met een ongezond binnenklimaat als gevolg.

Ubbink oplossingen lucht- en waterdicht bouwen

Luchtdicht Manchet, garandeert een luchtdichte en nette afwerking rond doorvoeren en is ook achteraf toe te passen.
Luchtdicht schroefprofiel, voor luchtdichte aansluiting van bouwdelen zoals nok, hoekkeper en muurplaat.
Luchtdicht kitprofiel, voor aansluiting van hoeken.
Ubiflex loodvervanger, past u toe in alle bouwdetails waarin een waterdichte laag vereist is. Kan bladlood in alle gevallen vervangen. Ubiflex Ribbel is speciaal ontwikkeld voor dakpannen en gegolfde dakbedekkingen, voor de overige toepassingen gebruikt u Ubiflex Standaard.
 

Ubiflex

 
Folies en tape, voor waterdichte en luchtdichte oplossingen
Waterdichte dakdoorvoer platen en pannen, breed assortiment van verschillende dakdoorvoerpannen en plakplaten voor daken 5°-55° en voor de meest gangbare pansoorten. De Universele Ubiflex Dakdoorvoerpan 15°-55° is uitgerust met Ubiflex loodvervanger. De WaterpRoof Plakplaat voor het platte dak heeft een geïntegreerde dakbedekking.

Ubbink beschikt over een ruim assortiment dakvoet en- daknokventilatie producten,  producten die ongedierte en water weren en afwerkingsproducten.
Airtec combiprofiel, vogelschroot,  ventilerende panlat en onderpanprofiel in één.
Airtec duo roll, beschermt de constructie tegUbbink oplossingen dakconstructieventilatie en bescherming
en inregenen en zorgt voor voldoende ventilatie ter plaatse van de nok.
Airtec Alu nok- en hoekkeperrol, beschermt de constructie tegen inregenen en zorgt voor voldoende ventilatie ter plaatse van de nok.
 

Airtec duo roll

Dakvoetprofiel, weert vogels en klein ongedierte uit de dakspouw en beschermt het dakbeschot tegen opspattend water.
 

Dakvoetprofiel

Onderpanprofiel, beschermt het dakbeschot of de dakplaat tegen opspattend water uit de dakgoot.
PE ondervorst, beschermt de constructie tegen inregenen en zorgt voor voldoende ventilatie ter plaatse van de nok.
Panlatten, de ventilerende panlat zorgt voor voldoende ventilatie in de dakspouw. De variant met vogelschroot weert ook vogels en klein ongedierte uit de dakspouw.
Vogelschroten, weren vogels en klein ongedierte uit de dakspouw. Er is ook een variant met muiswering.
 
www.ubbink.nl/dakconstructiebescherming