Bijzondere dakramen

Artikel delen

Het eerste Keylite dakraam werd in 2001 in Ierland gefabriceerd. Sinds 2010 worden deze dakramen in Nederland verkocht. Het assortiment is gegroeid naar 36 afmetingen. Op de BouwBeurs worden enkele bijzondere uitvoeringen getoond, zoals het vierpansdakraam, een dakraam met opzwellende kraag en dakramen met gordijnen tussen de beglazing.
 

Vierpansdakramen zijn veel gevraagd bij renovatieprojecten.

De dakramen zijn leverbaar in natuurlijk grenen hout of wit afgewerkt. De witte dakramen zijn voorzien van een onderhoudsarme polyurethaan coating en zijn daarom vochtbestendig en ideaal voor gebruik in keukens of badkamers. Ook is een klassieke uitstraling mogelijk met een stijl in het midden en een zwarte buitenzijde. Alle dakramen zijn bovendien te koppelen aan elkaar, zoals twee naast elkaar, drie boven elkaar of zes in een blok. Er zijn ook dakramen voor platte daken. Verder is voor ieder Keylite dakraam een rolgordijn of insectenhor verkrijgbaar. Tot slot kunt u kiezen voor een geïntegreerd gordijn tussen de beglazing, waardoor deze altijd schoon blijft en niet kan beschadigen. Bovendien wordt U-waarde van het glas door het integrale gordijn verder verlaagd. Het vouwgordijn is handbediend, met een magneet, of elektrisch te bestellen. Er is ook keuze uit een verduisterende versie of een licht doorlatende versie.
 

Geïntegreerd gordijn tussen de beglazing.

 

Vierpans dakraam

In de renovatiesector is er veel vraag naar het ouderwetse vierpans dakraam. Keylite levert daarom een klein dakraam dat buitenwerks 55 x 55 cm meet. Het betreft een volwaardig dakraam met bijvoorbeeld de mogelijkheid om de buitenzijde te reinigen, de ventilatieklep open te zetten en een gordijn te monteren. De U-waarde van de standaard beglazing is slechts 1,0 W/m2k, dus levert dit dakraam ook een hoge thermische prestatie. Inmiddels is dit slechts 55 cm hoge raam, ook 78, 94 en 114 cm breed leverbaar.
 

Futuretherm Technologie dakraam met een geïntegreerde isolatiekraag.

 

Geïntegreerde isolatie-kraag

Het nieuwe Futuretherm Technologie dakraam is voorzien van gebruiksvriendelijke Flick Fit bevestigingsbeugels en de Fixeer Veer. Daarnaast heeft dit dakraam een geïntegreerde isolatiekraag. Deze kraag zorgt voor een beter thermisch rendement en vult de ruimte tussen het dakraam en het dak. Na het plaatsen van het dakraam activeert u de isolatiekraag door het tape weg te trekken. De geïntegreerde isolatie kraag zet uit en de ruimte tussen het dakraam en het dak wordt gevuld.

Keylite Dakramen
www.keylite.nl
Stand: Hal 11, E056