BouwTotaal TV achter de schermen

Artikel delen

Het begon allemaal met de beursjournaals op de Internationale Bouwbeurs 2013. Dagelijks bezocht de redactie van BouwTotaal innovatieve standhouders en de volgende ochtend was het vergaarde nieuws te zien op BouwTotaal TV. Een regelrechte hit, die veel complimenten kreeg van de beursorganisatie, standhouders en bezoekers. Inmiddels produceert BouwTotaal TV diverse video’s, zoals Tools & Equipment, BouwTotaal op Locatie en BouwTotaal in de Praktijk. We gunnen u een blik achter de schermen.

Tekst: ing. Frank de Groot
 

Camera- en geluidsman Bernd Kruyt actief ‘op locatie’.

Het zal de trouwe bezoekers aan de website www.bouwtotaal.nl niet zijn ontgaan: het aantal video’s neemt gestaag toe. Steeds meer leveranciers van innovatieve producten, gereedschappen, materieel of zelfs complete bouwconcepten weten BouwTotaal TV te vinden. Een gevleugelde uitspraak is: ‘Een plaatje zegt meer dan duizend woorden’. Daar doet BouwTotaal TV nog een schepje bovenop: ‘Een video zegt meer dan ‘duizend’ plaatjes’.
Inmiddels zijn diverse opvallende bouwprojecten en kennisevents bezocht. En wist u dat we ook een vaste studio hebben voor de opnamen van het inmiddels populaire Tools & Equipment? Talrijke leveranciers van gereedschap hebben hier inmiddels de mogelijkheden van hun machines getoond.
 

Opnamen Tools & Equipment in de studioruimte in Doetinchem.

 

Het opleidingsgebouw van Bouwmensen Gelderland Oost in Doetinchem.

 

Tools & Equipment

De studio voor Tools & Equipment bevindt zich in het opleidingsgebouw van Bouwmensen Gelderland Oost in Doetinchem, vlakbij de A18. Hier heeft BouwTotaal dankzij de medewerking van Bouwmensen Gelderland Oost een kleine en grote opnameruimte ter beschikking, met werkbanken en een bij de bouw passende ‘stoere’ uitstraling. Grote merken als Bosch, DEWALT, Fein, Festool, FLEX, Nicomax en Press Hechttechniek stonden hier al voor de camera.
Tools & Equipment wordt gepresenteerd door Cindy Fabriek. Zij vraagt de demonstrateurs van de diverse merken ‘het hemd van het lijf’. Cindy heeft een bedrijf onder haar eigen naam, en is gespecialiseerd in voice-overs en ze is stemactrice en presentatrice. Lange tijd was ze ook toermanager van Ernst, Bobbie en de rest en regelde en produceerde alle optredens in het land: ‘Camera en microfoon zijn de rode draad in mijn leven.’
Ze heeft van huis uit ook veel affiniteit met de bouw: ‘Mijn vader was thuis altijd al aan het klussen en mijn partner is werkzaam in de bouw. Toch leuk wanneer ik ’s avonds na de opnamen van Tools & Equipment mijn partner nog eens kan informeren over innovaties bij gereedschap. Ik ben ook erg geïnteresseerd in nieuwe gereedschappen en vind het boeiend om dat aan de kijkers uit te leggen.’
Ze heeft tijdens de opnamen vaak al snel een klik met de mannen die de machines komen demonstreren. ‘Ze vinden het denk ik wel prettig dat er een vrouw staat. Dat voelt toch veiliger, dan zo’n mannelijke allesweter naast je’, lacht Cindy. Ze besluit: ‘Ik hoop dat we Tools & Equipment verder kunnen uitbouwen tot een begrip in de bouw.’
 

Cindy Fabriek presenteert Tools & Equipment.

 

 

Bij u op bezoek

BouwTotaal TV bezoekt op uitnodiging ook bijzondere bedrijven, kennisevents en projecten. Onze camera- en geluidsman Bernd Kruyt van DutchUncle.tv gaat dan met een presentator het land in. Bernd maakt ook de opnamen voor Tools & Equipment, waardoor er sprake is van een herkenbare stijl van filmen. Dat wil zeggen: informatief, bondig en met veel aandacht voor de mensen achter het verhaal. Ook bij onze eerste beursjournaals op de Internationale BouwBeurs 2013 in Utrecht was Bernd al onze vaste cameraman.
Inmiddels zijn diverse projecten en kennisevents bondig en op informatieve wijze in beeld en geluid vastgelegd. Ook Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, liet zich voor de camera op inspirerende wijze interviewen door hoofdredacteur Frank de Groot. De klant bepaalt daarbij in overleg met onze redacteur Herman Grendelman het te volgen script. Bij BouwTotaal TV in de Praktijk worden projecten – veelal in de uitvoeringsfase – bezocht. BouwTotaal TV op Locatie richt zich hoofdzakelijk op kennisevents en bedrijven.
 

Opnamen voor BouwTotaal in de Praktijk.

 

Informatie

Bent u ook geïnteresseerd in BouwTotaal TV? Wilt u ook uw bedrijf, project, product of dienst op boeiende wijze onder aandacht brengen van uw klanten? Neem dan contact op met bladmanager Hugo Arends voor informatie.

Hugo Arends
Sales Manager
T. 0570 – 861007
E. Hugo@handelsuitgaven.nl