Controle hotspots in zonnepanelen

Artikel delen

Het aantal zonnepanelen in Nederland blijft groeien. Daarmee groeit het onderhoud aan deze panelen ook. Een handige tool voor het controleren van hotspots en dus slecht werkende cellen in zonnepanelen, is de Scout TK van FLIR.
 

De tool is ontwikkeld als nachtzichtkijker voor onder andere de jacht. Door een toevoeging van Sensor BV is deze echter ook uitermate geschikt voor de controle van zonnepanelen. Het zichtkader is van afstand veel compacter door de smallere kijkhoek. Hierdoor is er tijdens de inspectie minder overbodige omgeving te zien dan bij de diverse warmtebeeldcamera’s die vaak gebruikt worden in deze toepassing. Doordat je door de kijker kijkt heb je ook geen last van zonlicht op het scherm. Dat is handig, want de inspectie werkt natuurlijk het beste als de zon schijnt en de zonnepanelen optimaal in werking zijn. Tijdens de inspectie kunnen er ook foto’s worden gemaakt met de Scout TK. Deze zijn van het apparaat te halen via USB. Door zijn compacte behuizing en prijs past deze warmtebeeldcamera in ieders jaszak en budget.

Sensor BV
www.warmtebeeldcamera.nl
Stand: Hal 7, E090