Digitaal, Vakbekwaam en Duurzaam

Artikel delen

De BouwBeurs 2017 vertelt het verhaal van de bouw anno 2017. Dit verhaal leunt op de drie grote trends van dit moment: Digitaal, Vakbekwaam en Duurzaam.
 

 

BouwBeurs Digitaal

Digitalisering en robotisering zetten de deur open naar spannende, misschien wel revolutionaire vernieuwingen. Dat zie je ook terug op de beursvloer. Zo vindt de bezoeker bij Building Tomorrow legio voorbeelden en (praktische) toepassingen. Dat geldt ook voor Material Xperience en de sector Bouw & ICT. Het BIM Theater biedt daarnaast extra verdieping met een uitgebreid programma. Er zijn demonstraties op het gebied van 3D printen en casestudies Experimenteel Beton. Voorbeelden van robotisering door de beton- en staalbranche samen met Studio RAP. De joint venture van de drie technische universiteiten Delft, Twente, en Wageningen presenteert de 4TU Bouw Lighthouse prototypes.

BouwBeurs Duurzaam

Grondstofschaarste, energietransitie en de behoefte aan gezonde, goede gebouwen bepalen de marktvraag. De behoefte is duidelijk, maar hoe vertaal je dit naar een ontwerp? En hoe werk je dit uit in beschikbare producten en toepassingen? Anno 2017 bieden alle exposanten oplossingen om duurzaam te bouwen. Juist zij helpen u om het begrip ‘duurzaamheid’ concreet in te vullen.

BouwBeurs Vakbekwaam

Hoogwaardig bouwen stelt hoge eisen aan vakbekwaamheid. Wil je een ontwerp dat op papier hoog scoort in de praktijk goed uit voeren, dan heb je vakmensen nodig. En de techniek dendert voort. Wat je een paar jaar geleden op school hebt geleerd, is nu achterhaald. Je moet dus opleiden en bijscholen naar een kwalitatief hoger niveau. Met de scholierenroute laat de BouwBeurs (jonge) mensen zien wat de bouw allemaal biedt.