Gratis BIM bestanden

Artikel delen

Monier heeft voor het complete assortiment dakpanmodellen slimme BIM-bestanden ontwikkeld en biedt deze aan op BIMobject.com en via Monier.nl. Ontwerpers kunnen hiermee al in de ontwerpfase realistische impressies maken hoe het dak eruit gaat zien. Dat kan met de Monier texturen en een systeemfamilie, of met de 3D-objecten in de gewenste kleur. De bestanden zijn op beide platforms gratis te downloaden in diverse bestandsformaten. Monier sluit zich bij BIMobject.com aan omdat dit cloud-gebaseerde digitale contentmanagementsysteem de uitwisseling van gegevens in de bouwsector fundamenteel verbetert.
 

 
 
 
De BIM-files van alle dakpanmodellen zijn voorzien van generieke informatie, waarmee bijvoorbeeld gewichtsberekeningen, stuks lijsten en bestellijsten kunnen worden opgesteld. Daarnaast komen er ook files beschikbaar die projectgerichte informatie geven over de verwerkingen van het type dakpan. Deze informatie is nuttig in de fase van werkvoorbereiding en kan gebuikt worden voor de prefabricage van dakelementen.
 

Gratis downloaden in diverse bestandsformaten

De informatie van Monier is volledig geïntegreerd in het digitale systeem van BIMobject. Alle informatie is gratis te downloaden in diverse bestandsformaten. De gebruiker ontvangt een notificatie als er een update beschikbaar is met een omschrijving van de wijzigingen. Via een handige contactbutton kan hij zelf vragen of opmerkingen doorgeven aan BIM-support van Monier Dakservice.

Fundamentele verbetering uitwisseling gegevens

Monier zal de functionaliteit van de BIM-bestanden blijven verbeteren en de feedback van gebruikers hierin meenemen. Klanten krijgen desgewenst advies over hun BIM-projecten in de ontwerp- of uitvoeringsfase. Monier sluit zich bij BIMobject.com aan omdat dit cloud-gebaseerde digitale content managementsysteem de uitwisseling van gegevens in de bouwsector fundamenteel verbetert.
 

Over BIMobject

BIMobject is Europa’s grootste en snelst groeiende managementsysteem dat virtuele replica’s van echte producten publiceert als digitale BIM-objecten. Fabrikanten gebruiken BIMobject om hun producten rechtstreeks in BIM-processen te laten integreren, wereldwijd. Maandelijks trekt BIMobject 250.000 bezoekers die miljoenen gegevens downloaden. Het bedrijf is een game changer met zijn cloud-gebaseerde digitale content managementsysteem voor BIM-objecten in de bouwsector.
 
www.monier.nl