Innovatieve coatings en vochtwerende systemen

Artikel delen

Beal International toont op BouwBeurs 2017 onder meer Mortex, de waterdichte mortel voor technische en decoratieve coatings en beton ciré toepassingen. Ook wordt Capilasil gepresenteerd; een vochtwerend systeem dat ter voorkoming van vochtproblemen op wanden en muren kan worden aangebracht of geïnjecteerd. Daarnaast grijpt Beal de Bouwbeurs aan om de Nederlandse markt te laten kennismaken met het nieuwe systeem Bealstone.
 

Toepassing van Mortex.

 

Mortex

Mortex is meer dan een coating-achtige béton ciré, dat als waterdicht systeem voor technische en decoratieve coatings binnen en buiten kan worden toegepast. Het systeem heeft een neutrale basis waaraan pigmenten worden toegevoegd. Hierdoor kan het in alle mogelijke kleuren worden geleverd. Dankzij de grote waterdichtheid is het geschikt voor bijvoorbeeld inloopdouches, badkuipen en wasbakken. Mortex is slijtvast en flexibel en hecht goed op de meest uiteenlopende ondergronden. Het product kan ook op bestaande tegels, vloeren en wanden worden aangebracht.
 

Vochtwerend systeem Capilasil.

 

Capilasil

Wanneer muren met het vochtwerende systeem Capilasil worden behandeld, verandert de oppervlaktespanning van het materiaal van ‘hydrofiel’ in ‘hydrofoob’ en blijft een maximale doorlaatbaarheid voor waterdamp behouden. Het systeem kan worden opgebracht of geïnjecteerd. De injectiemethode wordt met name toegepast als behandelingsmethode tegen optrekkend vocht in muren en wanden. Het opbrengen wordt voornamelijk toegepast als preventieve bescherming van bijvoorbeeld buitenmuren tegen de gevolgen van onder meer stromende regen. Het opbrengen van Capilasil voorkomt vorstschade en daarmee de kans op scheurvorming. Met het systeem blijven de materialen ademend en ontstaat aan de binnenzijde geen condens terwijl de droge muur beter thermisch isoleert.
 

Bealstone minerale coating met een terrazzo uiterlijk.

 

Bealstone

Noviteit op de Bouwbeurs is de Bealstone minerale coating met een terrazzo uiterlijk. Het systeem kan volledig op de eisen en wensen van projecten en gebruikers worden aangepast en kan in dikten vanaf 2 mm worden aangebracht. Het materiaal kan niet alleen op vloeren en wanden,  maar ook op bijvoorbeeld meubels worden aangebracht – zowel binnen als buiten.
Bealstone kan met een variëteit aan producten en materialen worden gecombineerd waardoor een volledig eigen materialisering mogelijk is. Schelpen, metalenschilfers, fragmenten van flessen of spiegels – nagenoeg alle materialen zijn te combineren. Ook oude vloer- en wandafwerking kunnen hierdoor nagenoeg volledig worden nagemaakt, waardoor renovatie van bestaande wanden en vloeren wordt vereenvoudigd.

Beal International
www.beal.be
Stand: Hal 7, E131