fbpx

Mens- en milieuvriendelijke afdichtingskit

Artikel delen

XealPro is de nieuwe generatie all-in-one afdichtingskit voor professionals en veeleisende doe-het-zelvers. Bovendien is dit product mens- en milieuvriendelijk. De afdichtingskit is 100% MEKO-vrij en bevat geen schadelijke of verdachte bestanddelen.
 

XealPro is gebaseerd op een nieuwe generatie milieuvriendelijke chemie met betere en bredere hechtingseigenschappen, hogere duurzaamheid en veel minder schadelijke bestanddelen. De afdichtingskit hecht goed op nagenoeg alle bouwmaterialen en kan overal veilig gebruikt worden: natuursteen, spiegels, sanitair, keukenbladen, et cetera.
Een goede afdichtingskit moet ook goed verwerkbaar zijn. Met XealPro kan men heel eenvoudig een mooie, egale voeg trekken. Door af te strijken met TEC7 Cleaner of HP Clean ontstaat een dichte oppervlaktestructuur met een aantrekkelijke glans. De fysische en chemische eigenschappen maken dat de kit weinig vatbaar is voor schimmelvorming en vervuiling.

All-in-one

Geen twijfel meer over welke soort siliconen- of andere kit je uit het rek moet nemen, of welke je aan je klanten moet adviseren. XealPro is een echte all-in-one afdichtingskit. Het is volledig CE-gecertificeerd voor alle bouwtoepassingen, wat maakt dat professionele gebruikers niet moeten investeren in specifieke kitten voor elke toepassing. Deze kit is ook geschikt voor gebruik in direct contact met voedingsmiddelen.
Dit product is een volledig MEKO-vrije Oxime siliconen afdichtingskit. MEKO (2-Butanone oxime) komt vrij bij het uitharden en kan huidirritatie, ademhalingsproblemen en allergische reacties veroorzaken. Onderzoek door de Duitse werkgeversorganisatie BG Bau toont aan dat MEKO kankerverwekkend kan zijn. XealPro is de eerste neutrale siliconenkit die gebaseerd is op een 100% MEKO vrij uithardingsmechanisme. Bovendien is dit kit ook op andere vlakken een grote sprong vooruit in mens- en milieuvriendelijke bouwchemie. Het bevat geen oplosmiddelen, ftalaten, VOC’s of andere schadelijke of verdachte bestanddelen.
Xealpro bestaat in twee versies. Het enige verschil is de overschilderbaarheid. De standaard versie is niet overschilderbaar en geeft een dichte en bestendige oppervlaktestructuur. XealPro PT is wel overschilderbaar, maar kan ook zonder afwerkingslaag toegepast worden.

Tec7 Nederland BV
www.novatech-int./com/nl
Standnr. Hal 7, D.082