Nieuwe betonankers en houtschroeven

Artikel delen

De Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben laat tijdens BouwBeurs 2017 zijn nieuwste schroeven voor de hout- en betonbouw zien. Zo wordt de nieuwste generatie schroefankers getoond, de MULTI-MONTI®-Plus, en de beide vernieuwde lijnen HECO-TOPIX® en HECO-UNIX® houtschroeven. Daarnaast wordt versie 4.0 van de HCS-software voor het berekenen van constructies gepresenteerd en de selectie van de juiste schroeven voor verbindingen.
 

Nieuwe generatie schroefankers: de MULTI-MONTI®-plus.

‘Wij willen de bouw bewust maken van de grote voordelen, die een hogere belastbaarheid of snellere verwerking van schroeven in de dagelijkse praktijk bieden’, zegt Andreas Hettich, product manager en marketing director bij HECO. Hij wijst ook op de nieuwe versie van de berekeningssoftware, HCS 4.0, die de gebruiker op een uitgebreide en gebruiksvriendelijke manier ondersteunt bij de berekening en specificatie van constructies en de toepassing van schroeven.
‘Helaas is het in de bouw – ondanks duidelijke voorschriften en goede specificaties – bij bevestigingen en verbindingen nog steeds de gewoonte om veel materiaal te gebruiken. Dat leidt vaak tot het onnodig gebruik van bijvoorbeeld schroeven, terwijl dat met het oog op de belasting van de constructie en de belastbaarheid van onze schroeven helemaal niet nodig is. Bij de voorbeelden die we in onze trainingen voor het gebruik van de HCS-software laten zien, leidt dat altijd weer tot verbaasde reacties. Een precieze berekening vooraf kan tijdens de projectplanning een duidelijke toegevoegde waarde bieden, waar het gaat om veiligheid en het economisch gebruik van materiaal.’
 

HECO-houtschroeven hebben sinds kort een uitgebreide ETA-goedkeuring.

 

Verbeterde ankers en schroeven

Op de stand vindt de bezoeker verder de nieuwe generatie schroefankers, de MULTI-MONTI®-plus. Dankzij de keuze voor een voldraadschroef en het geoptimaliseerde technische ontwerp bieden de nieuwe schroefankers een groter draagvermogen en dus extra veiligheid bij de toepassing in beton. Het vernieuwde assortiment HECO-TOPIX® en HECO-UNIX houtschroeven heeft eveneens een aantal praktische verbeteringen ondergaan. Deze hebben geresulteerd in een veel hogere uittrekweerstand, waardoor de belastbaarheid in sommige gevallen met wel 50 procent verbeterd is. Ook de HECO-houtschroeven hebben sinds kort een uitgebreide ETA-goedkeuring.

HECO-Schrauben
www.heco-schrauben.nl
Stand: Hal 12, F04