Nieuwe lijn PVC dakbanen

Artikel delen

Onder de naam Cosmofin produceert en levert Icopal een nieuw assortiment kunststof dak- en afdichtingsbanen op basis van PVC. Cosmofin, in Duitsland al jarenlang op de markt, is een PVC dakbaan, die door uiterst betrouwbare lasverbindingen en hoge rekenwaardes een levensduurverwachting van 30 jaar heeft.
 

Cosmofin is geen nieuwe naam in de markt. De PVC dakbedekking is al jaren een begrip in Duitsland vanwege de degelijke kwaliteit van het materiaal. De samenstelling met een zeer stabiel polyester weefsel in combinatie met het hoogwaardige productie procedé levert een hoge kwaliteit dakbaan op. De platte polyester drager maakt perfecte lasverbindingen mogelijk, zonder gevaar voor capillaire werking.  Systemen met Cosmofin zijn uitgebreid onderworpen aan windbelasting testen. De resultaten laten hoge rekenwaardes zien, die een betrouwbaar systeem met vele toepassingsmogelijkheden garanderen.

Verwerkers ervaren een uiterst flexibele verwerking, ook op koudere dagen. Het materiaal biedt daarnaast logistiek gemak, want met 1 type dak- en afdichtingsbaan wordt een compleet dak gemonteerd.
De hoge kwaliteit en uitstekende eigenschappen van Cosmofin zijn reden om het huidige assortiment PVC dakbanen van Icopal met de naam Monarplan te vervangen.

Cosmofin is leverbaar in diverse maatvoeringen en varianten voor verschillende toepassingen, waaronder platte en hellende daken, daktuinen en parkeergarages. Een assortiment op elkaar afgestemde accessoires is beschikbaar voor een eenvoudige en snelle uitvoering van bijvoorbeeld hoeken en doorvoeren en zorgen voor een fraaie dakafwerking.

Icopal
www.icopal.nl