Pop-Up shows op Vakplein

Artikel delen

Confindustria Ceramica uit Italië, RUBI Benelux en Tegelzettersorganisatie BOVATIN zetten samen de tegelbranche op de kaart tijdens de BouwBeurs. Gedrieën hebben zij een uitgebreid programma op het Vakplein in Hal 12. In de middag is hier volop activiteit met in het totaal twaalf verschillende pop-upshows van elk 20 minuten. Ook maken bezoekers kans op een wedstrijd van FC Barcelona, live in Camp Nou.
 

De samenwerking is ontstaan uit een ontmoeting tussen president Vittorio Borelli van Confindustria Ceramica, Engbert Broekman van Rubi Benelux en voorzitter Gerard Reus van BOVATIN in Bologna. Hier is de deal gesloten om samen de tegelbranche in de schijnwerpers te zetten op de BouwBeurs. Ceramics of Italy, verbond van de 160 grootste Italiaanse tegelfabrikanten, is hoofdsponsor. Zij voorzien het Vakplein en de podiumdemonstraties van XXL- en andere tegels.
Engbert Broekman is actief promotor van het Vakplein. Rond het Vakplein presenteren tientallen organisaties zich die in de tegelbranche actief zijn. ‘Wij willen gezamenlijk laten zien waar de branche voor staat. Een prachtig eindproduct. En al zijn wij elkaars concurrenten, op de beurs staan wij samen sterker!’

Wat is er te doen?

RUBI Benelux heeft een locatie aan het Vakplein met een pop-uppodium. Hun aanwezigheid wordt versterkt door de aanwezigheid van fabrikanten, handelshuizen en agentschappen uit de branche. Ook de Aannemersfederatie – de koepelorganisatie van gespecialiseerde aannemers, waar ook BOVATIN lid van is – promoot het tegelzettersambacht op het Vakplein zelf.
‘Wij willen het ambacht onder de aandacht brengen’, aldus Gerard Reus, voorzitter BOVATIN, vice-voorzitter van de European Union of Fixers/EUF. ‘Wie aanleg heeft en nu het vak leert, is verzekerd van een baan! Maar ook ons vakmanschap, onze innovaties en nieuwe producten verdienen een podium. De wereld van keramiek is de afgelopen jaren zó veranderd. Daarom laten we tijdens twaalf pop-upconferenties van 20 minuten aan de bezoekers zien waarom juist tegelwerk een goede keus is.’
Op het podium van de RUBI Benelux-stand is er van alles te doen: videopresentaties, livestreams en demonstraties. Er zijn interviews en gesprekken onder leiding van Gerard Reus en Remus Aussen,  hoofdredacteur van tegelblad BOVATINfo.

Programma

 • 6 februari     14.00 uur: Mooi, mode en de markt.
 • 6 februari     15.00 uur: Maatschappelijk verantwoord & de paplepel.
 • 6 februari     16.30 uur: Slim koelen, verwarmen en schoonmaken.
 • 7 februari     14.00 uur: Geld verdienen met tegels.
 • 7 februari    15.00 uur: Vakmanschap verdient een prijs.
 • 7 februari     16.30 uur: Keihard bewijs. Tegels zijn ‘beter’.
 • 8 februari    14.00 uur: Buiten? Tegels natuurlijk!
 • 8 februari    15.00 uur: Onverslijtbaar. Ook aan de onderkant…
 • 8 februari    16.30 uur: Samen een badkamer maken.
 • 9 februari  14.00 uur: Tegels in openbare gebouwen en huurwoningen. Nieuwe mogelijkheden.
 • 9 februari    15.00 uur: Makkelijk schoon, bacterie- en stofvrij.
 • 9 februari    16.30 uur: Innovaties in tegelland.

Waar: Hal 12.