Tijd- én kwaliteitswinst dankzij badkamer 2.0

Artikel delen

“Zien doet geloven, in dagelijkse bouwpraktijk én in HPB-showroom”

Een scheerspiegel naast de wastafel, veilige handgrepen voor senioren, een luxe glazen douchecabine, alles zit indien gewenst in de prefab badkamer. “Aan de buitenkant op het eerste gezicht een unit met wat leidingen er bovenuit, in werkelijkheid een badkamer 2.0,” aldus  Leo van den Top van HPB Prefab Badkamers uit Veenendaal. “Helemaal op maat gemaakt voor hotelkamers, sociale woningen, studententorens, vakantieparken of zorgcomplexen. Als de bouwpartners een extra stap in innovatie willen zetten, kan voor alternatieve wanden worden gekozen in plaats van traditioneel tegelwerk. Ons eerste uitgangspunt is dat men de vele voordelen van een prefab badkamer ziet en deze zelf ervaart in de bouwpraktijk. Of in onze nieuwe showroom.”
 

Gewaarborgde kwaliteit dankzij prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden en doorlopende controle.

Men kan kiezen voor de traditionele aanpak waarbij de badkamer op de bouwplaats wordt opgebouwd. “Afbouwer, loodgieter, tegelzetter, elektricien, kitter en schilder gaan om de beurt aan de slag, in de hoop dat de voorganger alles netjes volgens tekening en op tijd heeft gemaakt. Als ze moeten improviseren, wordt de kwaliteit er niet beter op. Neem ook alle hijs/transportbewegingen die nodig zijn om de materialen op de juiste plek te krijgen. Een prefab badkamer betekent een enorme tijdwinst in het proces en een gigantische kwaliteitsslag. We hebben een doorlopende kwaliteitscontrole waarbij zeven stadia helemaal worden gecheckt, alsmede een grondige eindcontrole. De badkamers die wij leveren zijn volkomen waterdicht en alles zit op de juiste plek. Just in time aanvoeren, inhijsen, aansluiten en klaar voor gebruik.”
 

Art impression showroom HPB badkamers.

Het feit dat HPB sinds de start in 2013 al drie keer naar een ruimer pand is verhuisd en de productie heeft opgevoerd naar ruim tweeduizend prefab badkamers per jaar, zegt veel over de interesse van de markt. Leo van den Top: “Wij kunnen het wel vertellen, maar partijen in de bouw moeten het zelf ervaren. Een eerste keer zal dat misschien nog wennen zijn, maar bij de tweede keer is men helemaal om, zo is onze ervaring. Wij leveren veel aan nieuwbouwprojecten, met name de hotelsector, studentenhuisvesting en zorgcomplexen omdat daar per definitie sprake is van een zekere standaardisatie van badkamers. Ook voor appartementencomplexen en sociale woningbouw blijkt ons concept de genoemde voordelen op te leveren. Bij transformatie/renovatie is het eveneens interessant. Via een opening in de gevel of het dak hijs je de badkamer naar binnen.   

Flexibel maatwerk

Vanaf een aantal van twintig stuks wordt prefabricage interessant, aldus Van den Top. “Het mooiste is als er sprake is van een beperkt aantal typen of maatvarianten, maar we leveren feitelijk maatwerkproductie. De constructie kan flexibel in alle vormen worden opgebouwd. Daarbinnen zijn het wanden van metalstud en vochtbestendige gipswanden en in de meeste gevallen keramisch of natuurstenen tegelwerk. Compleet met douchebakken, kranen, afvoeren, wastafels/meubels, afzuiging, verlichting, alles wat de klant wil. Van een basic studentenkamer tot een viersterren hotelkamer. Zeer hoogwaardig. Dat is een ander verhaal dan afstemmingsproblemen, tijdverlies en herstelkosten op de bouwplaats.”
 

In de fabriek in Veenendaal is ruimte om door te groeien naar 4.000 badkamers per jaar. Om aannemers, corporaties, hoteleigenaren, zorgmanagers en architecten te laten zien wat de mogelijkheden zijn, is een showroom gebouwd. “Om direct te zien wat er kan binnen het brede scala van sociale huurwoning tot luxe appartement en van green key hotelkamer tot toegangsvriendelijke en veilige badkamer in een zorgcomplex. We zijn in gesprek met ontwikkelende bouwers met woningconcepten, waarin een prefab badkamer perfect past.”

Leo van den Top besluit: “Er kan zoveel vandaag de dag. Ik heb het over badkamers, maar in toenemende mate zitten daar ook aansluitingen voor keuken, meterkast, washok of technische ruimte bij. Door in de voorbereiding de mogelijkheden in kaart te brengen en een slimme opzet te maken, benut men de voordelen van prefabricage optimaal. Dan krijg je een totaalpakket, waarmee je weken tijdwinst en een geborgde eindkwaliteit behaalt.”

Informatie: www.HPBbadkamers.nl
 

Directe voordeel van
prefab badkamers

  • Korte bouwtijd/planning
  • Maatwerk
  • Afvalbeperking/duurzaam
  • Risicobeperking
  • Flexibiliteit
  • Minder logistieke handelingen
  • Minder afstemming nodig op de bouwplaats

Ongekende variatie

Bij HPB zijn alle modellen denkbaar. Op basis van uw wensen en behoeften maakt HPB badkamers op maat. Bezoek de showroom om de ongekende variatie te zien. Maak een afspraak, telefoon 0318-745139 of via de site www.HPBbadkamers.nl