Werkkleding voor wisselvallige winterdagen

Artikel delen

De winter vergt extra veel van uw werkkleding, zodat u ook dan warm en droog kunt blijven werken. Bovendien moet uw werkkleding op veel bouwplaatsen verplicht zichtbaar zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20471. In twee nieuw ontwikkelde series van Mascot vindt u beiden.
 

 
Op sommige dagen is het 's morgens te koud om in alleen een sweatshirt te werken. En 's middags is het te warm voor een jas. Op het drukste moment van de dag komt er een flinke bui. En misschien moet u in de loop van de dag nog langs een bouwplaats met speciale eisen voor veiligheidskleding. Het is moeilijk om één kledingstuk te vinden dat geschikt is voor de hele dag.
 

Vrije keuze uit producttypen

Het is belangrijk dat er functionele combinaties gemaakt kunnen worden met verschillende producttypen. Het weer is veranderlijk, en medewerkers in de bouw hebben ook verschillende voorkeuren. Mascot heeft daarom twee volledige series werkkleding gelanceerd die qua design en functie perfect bij elkaar passen, zodat de combinatiemogelijkheden vrijwel eindeloos zijn.

Twee innovatieve series werkkleding

De ene serie is de Mascot Hardwear collectie. Een innovatieve collectie voor de bouw voorzien van alle slimme details. Van magneetsluitingen en speciaal isolatiemateriaal tot jacks met een hoge waterdrukkolom en broeken met stretch. De andere collectie is Mascot Safe Supreme, die veel van dezelfde kenmerken heeft en bovendien volledig is gecertificeerd volgens de veiligheidsnorm EN ISO 20471.
 

     Mascot Hardwear kan worden gecombineerd met veel geavanceerde en uitgebreid geteste stoffen. Door bijvoorbeeld de gebreide Mascot Reims die ademende en isolerende eigenschappen heeft, te combineren met het softshell jack Gandia creëert u een goede basis voor de hele winter. Met deze combinatie kunt u uw kleding gedurende de dag aanpassen aan wisselende weersomstandigheden en blijft uw lichaam altijd op de beste temperatuur. De fluorescerende details op de producten maken bovendien een combinatie met de Hi-Vis producten van Mascot voor de hand liggend.
 

Mascot Safe Supreme is bedoeld voor iedereen die meer vraagt van veiligheidskleding. Een hoge veiligheidsklasse bereikt u gemakkelijk met laagjeskleding, waarmee u zorgt voor comfort, temperatuurregeling en veiligheid. Als u het Hi-Vis vest Grimsby  over een niet-fluorescerende capuchontrui en broek draagt, bereikt u veiligheidsklasse 1. Door de kleding te combineren met de veiligheidsbroek Kendal verhoogt u de veiligheid van uw totale kleding naar de hoogste veiligheidsklasse, klasse 3. De capuchontrui met fluorescerende details, Motril, heeft geen veiligheidscertificering, maar past perfect bij de set.

Bescherming met 'mix en match'

Door uw favoriete producten uit deze twee collecties te combineren bent u bestand tegen wind, water en kou. Transpiratievocht en warmte worden efficiënt van het lichaam weggevoerd en als u een jack van Masco Safe Supreme aantrekt op locaties waar dat vereist is, bent altijd verzekerd dat u voldoet aan zelfs de strengste veiligheidsklasse. Als u altijd op locaties werkt waar veiligheidskleding verplicht is, kunt u de slim ontworpen thermojacks, thermovesten en fleecetruien in Hi-Vis van Safe Supreme dragen over de werkkleding vanHardwear, waar ze perfect bij passen. Alles past bij elkaar en kan voor alle situaties worden gecombineerd.

Laagjesmethode

Als u kleding combineert volgens de laagjesmethode, zijn er een paar vuistregels. De belangrijkste functie van de onderste laag is dat die vochtafdrijvend en sneldrogend moet zijn, zodat u niet nat wordt en geen risico loopt om af te koelen. De tussenlaag moet isolerend zijn. U kunt zoveel lagen toevoegen als nodig is om de warmte vast te houden. Bij strenge kou en neerslag is een extra bovenste laag noodzakelijk. Daarvoor is wind- en waterdichtheid natuurlijk het belangrijkst. Alle lagen moeten ademend zijn, zodat het vocht kan verdampen.
 

Een combinatie uit verschillende collecties kan ervoor zorgen dat u voldoet aan alle eisen voor uw werkdag. De bovenste laag van uw werkkleding moet u beschermen tegen weer en wind en moet u droog houden. Kies als bovenste laag dus bijvoorbeeld een jack dat is goedgekeurd volgens EN 343 en EN 342, zodat het bescherming biedt tegen regen, wind en kou. Het winterjack Tolosa is ademend en wind- en waterdicht en heeft een unieke isolatie die de warmte goed vasthoudt. Het jack past perfect bij de broek Kendal waarmee u meteen ook een certificering volgens klasse 2 bereikt.

Mascot
www.mascot.nl