Bewaking van de netvoeding? 5 redenen!

Artikel delen

Elektriciens moeten vaak een belastingsstudie uitvoeren voordat nieuwe belastingen aan een bestaand paneel kunnen worden toegevoegd. Deze vereisten zijn opgesteld door de elektrotechnisch inspecteur, de elektrotechnicus die het project heeft ontworpen of de klant die de nieuwe belastingen toevoegt.
 

Het doel is om te bepalen of er voldoende capaciteit is om nieuwe belastingen toe te voegen. Het is belangrijk om allereerst het energieverbruik te kwantificeren en mogelijke kostenbesparingen te identificeren. Waarom? Vijf redenen:

1.    Veiligheid

Als er geen belastingsstudie wordt uitgevoerd voordat nieuwe belastingen worden toegevoegd, kan dit resulteren in de overbelasting van een bestaande elektrische bron of het ontstaan van onveilige en onbetrouwbare elektrische situaties.

2.    Energiekosten beheren en besparingsmogelijkheden realiseren

Door het energieverbruik bij de hoofdservice-ingang te loggen en vervolgens bij grote belastingen en secundaire voedingen, kunnen faciliteiten inzicht krijgen in hoeveel energie wanneer, door wat en tegen welk uurtarief wordt verbruikt

3.    Nauwkeurigheid van de elektriciteitsrekening

De gegevens van de logger geven een vergelijking qua orde van grootte van wat er in rekening wordt gebracht met wat er daadwerkelijk wordt verbruikt. Een significant verschil tussen het in rekening gebrachte energieverbruik en de loggergegevens geeft aan dat de instelling van de submeter moet worden onderzocht.

4.    Kortingen en financiële stimuleringsmaatregelen

Voordat de financiële stimuleringspremie wordt toegekend, vraagt het nutsbedrijf eerst een bewijs van de energiebesparing. Daarvoor is een belastingsstudie ideaal.

5.    Storingzoeken

Vaak is de enige manier om een probleem op te lossen het over langere tijd registreren en analyseren van gegevens. Voor deze complexere problemen zijn Energie Loggers van onschatbare waarde.

Om het energieverbruik eenvoudig te identificeren, kwantificeren, evalueren en rapporteren kunt u gebruik maken van de Fluke 1732 en 1734 Energieloggers. Benieuwd hoe dit werkt en welke resultaten dit oplevert? Bekijk onderstaand video.

Fluke
www.fluke.nl/1734