fbpx

Buitengevelsysteem: eigentijds en goed geïsoleerd

Artikel delen

Een aantal sterke namen in de bouw presenteren een uniek concept voor gevelisolatie: Isofinish. Dit staat garant voor een efficiënte isolatieschil aan de buitengevel, in combinatie met een eigentijdse gevelbekleding. Het resultaat: tot 25 % energiebesparing en vele voordelen voor alle partijen in de bouw.
 

Isofinish is een gezamenlijk project van Recticel insulation , Borgh, Deceuninck, en Eternit  Zij benutten de bijzondere kwaliteiten van ultradunne, hoogwaardige Taufoam isolatieplaten, een doordacht bevestigingssysteem en verschillende materialen voor de buitenbekleding.

Door te kiezen voor isolatie aan de buitengevel ontstaan voordelen. Zo gaat er met dit isolatieconcept geen binnenruimte verloren en kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd zonder verstoring van het woongenot. Een aantrekkelijk uitgangspunt voor bijvoorbeeld renovatieprojecten van woningcorporaties, waarbij huurders zo geen hinder ondervinden. Het systeem is duurzaam en voorzien van alle belangrijke bouwcertificaten.

Architecten krijgen dankzij Isofinish nieuwe mogelijkheden om de buitengevel een eigen ‘look’ te geven. Met keus uit uiteenlopende materialen als sidings, leien hout en zink. Hierbij zijn vele kleuren en vormen te selecteren. Materialen kunnen ook worden gecombineerd.

Het product is snel en eenvoudig aan te brengen, dankzij bijvoorbeeld het tand-en-groef kliksysteem voor de isolatieplaten en regelbare gevelschroeven. Hiermee kan de gevel snel en accuraat worden uitgelijnd en stabiel worden bevestigd. Ook de materialen voor de gevelafwerking kennen tijdbesparende montagevoordelen. Voor Isofinish is geen aanpassing aan de fundering noodzakelijk. Het waterbestendige materiaal kan direct op het maaiveld worden geplaatst.

Zo zorgt Isofinish voor een forse energiebesparing en levert het alle partijen in de bouw én bewoners aantrekkelijke voordelen op. Isofinish is in Nederland als zowel in België inmiddels een begrip.

Isofinish
www.isofinish.nl