Dakengoeroe Albert F. van den Hout overleden

Artikel delen

Op maandag 20 maart is geheel onverwacht Albert F. van den Hout op 69-jarige leeftijd overleden. Hij stond bekend als de ‘dakengoeroe’ van Nederland.
 

Albert begon zijn loopbaan begin jaren zeventig als dakadviseur bij Vebidak en Erdo. In 1978 kwam hij Nico Hendriks en Hans van Berk, die een jaar eerder BDA Buro Dakadvies oprichtte, versterken. Tot zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2013, heeft Albert samen met Nico Hendriks en Johan Sanders de directie van de BDA Groep gevormd. In 2010 is de BDA Groep onderdeel van de KIWA-organisatie geworden.
Albert stond bekend vanwege zijn gedrevenheid om alle literatuur over daken te lezen en te bewaren. Zelfs tijdens vakanties bleef zijn blik omhoog gericht. Hij schreef honderden artikelen, was auteur van SBR-publicaties en vakdocumenten, zoals de Vakrichtlijn, het Handboek Daken en natuurlijk het onvolprezen BDA dakboekje. Het laatste handboek kwam in 2012 uit en had de indrukwekkende omvang van 1.000 pagina’s. Niet zelden lag zijn bureau bij binnenkomst dan ook vol redactionele pagina’s die stuk voor stuk met grote precisie werden nagekeken en indien nodig geactualiseerd.

Dakenraad

In zijn vrije tijd gaf hij sinds 1994 ook nog het succesvolle vakblad Dakenraad uit, waarvan nummer 136 in februari 2017 nog bij de lezers op de deurmat viel. De laatste jaren werd de facilitaire dienstverlening rond dit blad verzorgd door de Nederlandse HandelsUitgaven. Ook heeft hij net voor zijn overlijden een boek gerealiseerd over 40 jaar EPDM op daken. Dit boek zal binnenkort door de VESP (Verenigde EPDM Systeemproducenten) gepresenteerd worden.
Met Albert verliest de dakenwereld, maar eigenlijk heel bouwminnend Nederland, een zeer aimabele man, met wie de Nederlandse HandelsUitgaven ook jaren zeer fijn heeft samengewerkt.

Uitgever, redactie en bladmanagers van de Nederlandse HandelsUitgaven wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Ing. Frank de Groot
Hoofdredactie BouwTotaal en GWW Totaal.