LIV: tegemoetkoming in loonkosten voor werkgevers

Artikel delen

Sinds begin dit jaar kunnen werkgevers recht hebben op de LIV: een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers met een laag loon. Komt u in aanmerking?
 

Om als werkgever in aanmerking te komen voor deze tegemoetkoming, dient u medewerker te voldoen aan het volgende drietal voorwaarden:

  • De werknemer heeft een gemiddeld uurloon van minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon voor werknemers van 23 jaar en ouder.
  • De werknemer heeft per jaar in ieder geval 1.248 verloonde uren.
  • De werknemer heeft de AOW gerechtigde leeftijd nog niet bereikt.

 

Hoogte tegemoetkoming

De hoogte van de tegemoetkoming bedraagt maximaal € 2000 per werknemer. Bij een gemiddeld loon tussen de € 9,54 en € 10,49 bedraagt de tegemoetkoming € 1,01 per uur. Als het loon uitkomt op een gemiddelde tussen en € 10,50 en € 11,92, dan bedraagt de tegemoetkoming € 0,51 per uur met een maximum van € 1000 per werknemer.

Hoe ga ik dit regelen?

U hoeft zelf geen aanvraag in te dienen, de Belastingdienst beoordeelt of u in aanmerking komt. Is dit het geval, dan gaat de Belastingdienst over tot uitbetaling van de tegemoetkoming. Zorgt u vooral dat de verloonde uren op de juiste manier zijn verwerkt in de aangiftes. Onder ‘verloonde uren’ vallen alle uitebetaalde uren, ook de gespaarde vakantiedagen die zijn uitbetaald.

Meer informatie: www.belastingdienst.nl en hier even zoeken op LIV