Nieuwe LED spouwmuur endoscoop

Artikel delen

Novascope presenteert een nieuwe endoscoop voor inspectie van de spouwmuur. Door het gebruik van LED technologie ontstaat een hogere lichtopbrengst met als resultaat een inspectie afstand van meer dan 1,5 meter.  
 

LED technologie betekent niet alleen beter zicht, maar ook makkelijker werken door meer bewegingsvrijheid. De endoscoop maakt gebruik van een geïntegreerde accu waardoor een verbindingskabel naar een externe accu niet meer nodig is. De schacht van de endoscoop is bovendien draaibaar tot 350° zodat de spouwmuur tot 360° haarscherp geinspecteerd kan worden.

Bijkomend voordeel van het gebruik van LED technologie: de levensduur. Halogeen lampjes gaan bij intensief gebruik vaak 1  à 2  keer per jaar kapot. Vervanging van het halogeen lampje gaat toch al snel richting de 30 euro. De levensduur van de LED verlichting is CA 30000 uur, waardoor geen reservelampjes meer nodig zijn. Voor de accu geldt: 2,5 uur werktijd. Waar halogeen een stuk warmer is dan LED en bij aanraking nog wel eens kon leiden tot smeltend isolatiemateriaal, is dit met LED verleden tijd.

De endoscoop weegt slechts 250 gram en is uiteraard waterdicht. Door een langere werklengte is het nieuwe model ook geschikt  voor steense muren. De nieuwe endoscoop is geproduceerd door de toonaangevende fabrikant Henke-Sass, Wolf en heeft een garantie van 2 jaar.

Novascope
www.endoscopen.nl