Parkeerdak systeem voor supermarkt

Artikel delen

In het centrum van Duiven is onlangs een nieuwe Lidl supermarkt geopend met een 2000 m2 parkeerdak systeem boven de winkel. Intercodam Infra adviseerde het Rooflogix Easypark 9090 parkeerdak systeem met Jackodur XPS.
 

Het object biedt plaats aan ruim 60 auto’s en is voorzien van een hellingbaan en gebruiksvriendelijke rolbaanconstructie. Middels de rolbaanconstructie kunnen klanten  met een volle winkelwagen terug naar hun auto.

De nieuwe supermarkt is gerealiseerd door Ten Brinke Bouw. Voor de aanleg van het parkeerdak systeem werd samengewerkt met Infradak Nesselaar. Er werd voor het betreffende systeem gekozen vanwege de duurzaamheid, waterdichtheid en het isolerend vermogen en dus de energiebesparende werking.

Het systeem bestaat uit een 90 x 90 x 8 cm betontegel op tegeldragers met nokken  en XPS Jackodur isolatie met een dikte van 220 mm in één dikte geplaatst. De isolatieplaten zijn voorzien van een sponning rondom, waardoor er geen koudebrug ontstaat. Het gehele systeem wordt geplaatst op een hoogwaardige waterkerende laag – ook wel omkeerdakconstructie genoemd – waardoor de dakbedekking volledig wordt beschermd.

Mede door het tegeldragersysteem met nokken zorgt dit system ervoor dat de betontegels ook bij intensief gebruik veilig, stil en goed stabiel op hun plaats blijven. Gezien de toepassing is er gekozen voor een isolatie van min. 50 & 70 T/m2  druksterkte, het volledig systeem heeft een gewicht van 190 kg/m2, met een toelaatbare belastbaarheid van max. 3200 kg/m2. Hierbij moest het systeem aansluiten bij de bijzondere vormgeving van het gebouw en de omgeving. Uiteraard kan afhankelijk van de toegankelijkheid en belastbaarheid, voor een andere ontwerpbelasting worden gekozen.

Jackon Insulation
www.jackon-insulation.nl