Renovatiekoker met optimale bevestigingsflexibiliteit

Artikel delen

In goed geïsoleerde gebouwen en woningen is de vloerventilatie vaak niet optimaal. Vooral in oudere gebouwen kunnen extra ventilatieroosters zorgen voor een optimale beluchting van kruipruimtes en spouwmuren. Zo wordt onder meer erosie van leidingen voorkomen. Door het aanbrengen van ventilatiekokers kan de ventilatie geoptimaliseerd worden.
 

Ubbink biedt hiervoor een kunststof renovatiekoker met een volledig nieuw ontwerp. U brengt deze eenvoudig aan in bestaande muren om de ventilatie in kruipruimten en kelders van gebouwen en woningen te verbeteren. De nieuwe renovatiekoker biedt optimale bevestigingsflexibiliteit, doordat er geen vaste koppeling meer is tussen het muurrooster en de koker die door de muur gaat. De koker is voorzien van een klemfunctie zodat hij niet te ver in het geboorde gat kan zakken. Het losse muurrooster is flexibel te plaatsen. U heeft de keuze uit zes gaten om twee bevestigingsschroeven in te draaien. Dit zorgt ervoor dat u de pluggen optimaal kunt positioneren in de muur. Na bevestiging klikt u het rooster dicht en zijn de schroefgaten niet meer te zien. Een combinatie van makkelijke bevestiging en onzichtbare montage.

Naast flexibele bevestiging door twee delen, klemfunctie en het ontbreken van een vaste verbinding tussen pijp en rooster, is ook de ventilatiecapaciteit toegenomen. Dit door een grotere netto doorlaat, zonder dat de buisdiameter (50 mm) groter is geworden. Het ventilatieoppervlak is 16,9 cm². De koker is waterwerend en toepasbaar in combinatie met na-isolatie.

Ubbink
www.ubbink.nl/vloerventilatie