Zo individueel kan deelrenovatie zijn

Artikel delen

De toepassing van wandbekledingssystemen ziet men steeds meer. Vooral bij deelrenovatie in de bestaande bouw, gebruikt de vakman meer en meer deze snelle, schone en veilige mogelijkheid om de badkamer te moderniseren. Om de badkamer profi’s tegemoet te komen heeft badkamerexpert HSK nu het RenoDeco programma verder uitgebreid met meer moderne oppervlaktes en kleuren. Het systeem, dat werd bekroond met de Red Dot Award 2015, is recent uitgebreid met een grotere keuze aan decors die passen bij de actuele trends in badkamer-design.
 

Veel badkamereigenaren stellen vandaag de dag hoge eisen aan de badkamer. Deze moet niet enkel functioneel en onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook ontworpen zijn als “wellnessoase”. Architecten, eigenaars, huurders en verhuurders weten daarom de toepassing van wandbekledingssystemen te waarderen: de frisse look en de gemakkelijk te reinigen, voegvrije oplossing zijn overtuigende argumenten. Ook voor de uitvoerende vakmensen biedt het systeem veel voordelen. Met het wandbekledingssysteem RenoDeco van HSK kunnen bijvoorbeeld lelijke of ontbrekende stukken in een mum van tijd worden bekleed. En de montage is zeer eenvoudig. De panelen zijn licht en kunnen worden verwerkt, gezaagd en geboord met gebruikelijk gereedschap. Ze kunnen vlak op vrijwel elke vlakke ondergrond worden aangebracht. Met behulp van de optioneel verkrijgbare montagekits of de gebruiksklare 2-componenten-vlaklijm, kunnen de decorpanelen na het afdichten van de muur, zonder problemen direct op de draagkrachtige ondergrond worden aangebracht.

Mooi en hygiënisch

Om de vakman de mogelijkheid te bieden de klanten optimaal te adviseren en nog meer keuze te kunnen bieden, heeft HSK haar portfolio van afwerkingen, structuren en kleuren uitgebreid. Aan het bestaande pallet van steen-, hout- en metaalstructuren zijn nu verdere moderne afwerkingen in natuursteen- en zandsteendecors, lichtgrijs en linnenstructuur toegevoegd. De decors passen zeer goed bij de relevante trends in badkamerdesign. Dankzij het bijzonder resistente en onderhoudsvriendelijke oppervlak, krijgen vuil en kalk geen kans. Ook nieuw zijn de design buitenhoeken die voor een mooie afwerking in het hoekbereik van de designpanelen zorgen. Het in verstek zagen van de profielen is niet meer nodig. Ook complexe bekledingen van o.m. voorwandinstallaties kunnen met de nieuwe 3-D hoeken stijlvol worden afgewerkt. Deze unieke combinatie van functionaliteit, kwaliteit en innovatie is ook opgevallen bij de jury van de Red Dot Awards waardoor het product in 2015 met deze gerenommeerde prijs is bekroond.

Onveranderd trendy: barrièrevrij

Bij de ombouw tot barrièrevrije badkameroplossingen is RenoDeco een ideale begeleider – vooral om een tijdrovende en kostbare complete renovatie te omzeilen. Defecte of onbeschermde muurvlakken die door het wegvallen van een hoge douchebak of badkuip te voorschijn komen, worden zonder problemen bedekt met de 3 mm dikke, onderhoudsvriendelijke aluminium-sandwichpanelen – zonder vuile tegelwerkzaamheden, zonder voegen en hygiënisch. Daarbij is het water- en krasvrije materiaal met oppervlaktecoating optimaal geschikt voor toepassing in de natte ruimte. Gecombineerd met de inbouw van een barrièrevrije douchebak en een hierop afgestemde douchecabine ontstaat een comfortabele wellnessoase.

Om de vakman de mogelijkheid te bieden klanten optimaal te adviseren en nog meer keuze te kunnen bieden, heeft HSK haar portfolio van afwerkingen, structuren en kleuren uitgebreid. Aan het bestaande pallet van steen-, hout- en metaalstructuren zijn nu verdere moderne afwerkingen in natuursteen- en zandsteendecors, lichtgrijs en linnenstructuur toegevoegd.

RenoDeco
www.renodeco.nl