Fikse bouwkosten besparing door slank isoleren

Artikel delen

Op weg naar energie neutraliteit nemen we afscheid van de EPC als indicator voor de energiezuinigheid van gebouwen en gaan we over naar Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Hierbij zal het ontwerp van de gebouwen steeds belangrijker worden, waarbij de isolatie van de gebouwschil een grote rol speelt. Kingspan Insulation liet onderzoeken wat de toegevoegde waarde van beter en tegelijkertijd slanker isoleren is.
 

Nu we een steeds grotere focus zien op het beperken van de energiebehoefte van gebouwen, wordt het ontwerp van gebouwen en de isolatie van de gebouwschil steeds belangrijker. Het belang van beter en slanker isoleren neemt bij Bijna Energie Neutrale Gebouwen, en in het verlengde daarvan Nul-op-de-Meter-woningen (NOM), steeds verder toe. Optimaal isoleren is de norm. Kingspan Insulation voegt daar een extra dimensie aan toe. De nieuwe Kingspan Kooltherm K108 Spouwplaat zorgt met een unieke lage lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K voor zeer goede thermische prestaties in de spouwmuur en voor slankere spouwconstructies vanwege een dunne dikte.
 

 

Besparing tot 2.900 euro per hoekwoning

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat de besparing door het gebruik van de Kooltherm K108 Spouwplaat ten opzichte van minerale wol bij een hoekwoning kan oplopen van 445 euro bij het huidige EPC, tot 1.800 euro bij BENG en ruim 2.900 euro bij NOM. Reden hiervoor zijn niet zozeer de kosten van de spouwplaten per vierkante meter, als wel de integrale kosten voor een heel bouwproject. Dankzij de slankere spouwmuurconstructie door gebruik van de K108 Spouwplaat zijn minder kosten nodig voor aansluitende bouwdelen, zoals de funderingsconstructie, het gevelmetselwerk, de raam- en deuraansluitingen en de dakaansluiting.
 

 

Meer informatie?

Download hier het rapport over het onderzoek ‘kosteneffectiviteit spouwisolatie’. Of neem contact op met het Kooltherm-team van Kingspan Insulation via 0800 54 64 777.
 

Kingspan Insulation
www.kingspaninsulation.nl