Isolatiesysteem met steenstrips: kwaliteit en keuzevrijheid

Artikel delen

De medewerkers van Brickworld hebben ruim 40 jaar ervaring met het buitengevelsysteem Color Dämmstein. “Kwaliteit isolatie van zuivere steenwol. Onbrandbaar, damp open en een product wat voldoet aan moderne duurzaamheidseisen,” vertelt Paul Bollen van Brickworld. “Steenstrips van echte bakstenen in alle kleuren, formaten en structuren.”
 

Color Dämmstein is het oudste gevel isolatiesysteem op de markt met steenstrips van echte bakstenen. Color Dämmstein wordt toegepast bij nieuwbouw en bij kleine- en grootschalige renovatie projecten. Het systeem bestaat uit een minerale isolatie, welke is te leveren in diverse diktes waarin de steenstrips worden verwerkt in een prefab lagenmaatsysteem. Metselverband en voegkleur zijn naar eigen keuze te selecteren. De toegepaste steenstrips worden gezaagd uit de gewenste bakstenen. Ook kan worden gekozen voor keramische steenstrips.

De steenstrips zijn geschikt voor vrijwel iedere ondergrond en beschikken naast een blijvend goede isolatiewaarde en een brandwerendheid op A1 niveau, over duurzame eigenschappen. “De steenstrips zijn milieu ontlastend en volledig cradle to cradle. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke onderdelen van ons bedrijf. Met onze warmtewand wekken we bijvoorbeeld milieuvriendelijk en kostenbesparend energie op. We richten ons op de wereld van vandaag en morgen,” besluit Bollen.

Naast het gevel isolatiesysteem op basis van steenstrips, levert het bedrijf uit Kerkrade onder andere ook bakstenen, glazuurde steenstrips, strengpers steenstrips en  kalkzand- en beton breuksteen.

Brickworld
www.brickworld.nl