VloerVent, uw oplossing voor strengere isolatie-eisen!

Artikel delen

De VloerVent van Ubbink zorgt voor optimale ventilatie van kruipruimten en kelders van gebouwen en woningen. De aangescherpte eisen van het Bouwbesluit met betrekking tot de energiezuinigheid van gebouwen zijn gewijzigd. Voor de spouw en de vloer betekent dit dikkere isolatiepakketten. Met de VloerVent van Ubbink is dat geen enkel probleem
 

 

Extra platte VloerVent

Door de aanscherping van de EPC-eisen is de nieuwe EPC-eis voor woningen <_ 0,4. Dat is een daling van 33% ten opzichte van de eisen vóór januari 2015. Daarnaast gaat de Rc-waarde gevel naar 4,5 m2K/W, de Rc-waarde vloer naar 3,5 m2K/W en de Rc-waarde dak naar 6,0 m2K/W.

Vanwege de noodzaak tot grotere isolatiediktes zal er steeds minder ruimte overblijven voor een spouw. Hierbij is de VloerVent met zijn ‘platte koker’ een groot voordeel. De koker is namelijk dunner dan gemiddeld en past al in een open spouwbreedte van 3 tot 4 cm! De verwerker hoeft bij het inmetselen in de spouwmuur en onder de vloer dus geen isolatiemateriaal te verwijderen. Kortom: de Ubbink VloerVent en het dikke isolatiepakket zijn maatjes!  
 

Optimale vloerventilatie

Losse verlengstukken zijn overbodig. De VloerVent is namelijk in de lengte uitschuifbaar tot maximaal 56 cm en is daardoor lang genoeg voor de meest voorkomende vloerpakketdikten. Bij extreme dikte van het isolatiepakket is de VloerVent zowel in horizontale als in verticale richting te verlengen. Dankzij de aerodynamische constructie en de extra ventilatieopening aan de onderkant van de uitmonding is de ventilatiecapaciteit onder de vloer optimaal.

Passende muurroosters

Voor de VloerVent levert Ubbink passende muurroosters in verschillende kleuren. Steenrood, voeggrijs en zwart voor het waalformaat en voeggrijs voor het maasformaat. Voor het muurrooster waalformaat is ook een RVS voorzetrooster verkrijgbaar voor een luxere uitstraling, dat bovendien minder schadegevoelig is.

Ubbink
www.ubbink.nl/vloerventilatie