1972 – 2017: Faay 45 jaar!

Artikel delen

Dit jaar bestaat Faay alweer 45 jaar! Wel even iets om bij stil te staan. Want al vanaf het allereerste begin, in 1972, heeft de onderneming altijd 100% geloofd in het verbeteren en verduurzamen van de droge binnenafbouw.
 

Dat betekent 45 jaar volop inzetten op consistente kwaliteit door prefabproductie. Op snelle montage op de bouwplaats. Én op duurzaam, biobased ondernemen. De grondlegger van het familiebedrijf, Cees Faay, was daarmee een visionair die zijn tijd ver vooruit was. Door vasthoudendheid en een rotsvast geloof in zijn prefab-wandsystemen en -plafondsystemen zijn deze van lieverlee een begrip geworden in een bouwwereld die gaandeweg steeds meer het belang van duurzaamheid onderkent. Faay koos al vanaf het ontstaan van het bedrijf bewust voor oneindig hernieuwbare grondstoffen zoals vlasscheven, een restproduct van de vlasteelt. En daarmee waren we dus al met een gezonde, verantwoorde leefomgeving bezig in een tijd waarin oog voor duurzaamheid en milieu bij bedrijven nog nauwelijks was ontwikkeld.
 

Inmiddels is die bewustwording bouwbreed en wereldwijd goed op stoom gekomen. Het leveringsgebied van Faay beperkt zich dan ook niet tot Nederland. Het bedrijf levert inmiddels over de gehele wereld.
Dat is niet alleen te danken aan haar bouwproducten, maar ook aan haar service. Meedenken met de klant, persoonlijk contact en korte lijntjes, dat is typisch Faay. Het doel is om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken met kant-en-klare, hoogkwalitatieve en biobased bouwproducten.

Tien jaar geleden namen Monique en Mark het stokje over van vader Cees Faay. Iets wat ze zeker niet onverdienstelijk doen. Faay is een echt Hollands familiebedrijf. Kenmerken zijn een familiaire sfeer binnen het bedrijf en sociale betrokkenheid richting personeel en klanten, maar zeker ook een zeer grote betrokkenheid bij de samenleving.
Het motto van Faay is en blijft dan ook niet voor niets: ‘Kwaliteit wint altijd.’ Al 45 jaar lang!

Faay
www.faay.nl