Bouw steeds positiever gestemd

Artikel delen

Bijna 75% van de bouwbedrijven geeft aan dat zij er beter voorstaan dan een jaar geleden. Dit blijkt uit een inventarisatie van BouwGarant onder haar deelnemers. Ook vorig jaar gaven bouwbedrijven al aan positiever gestemd te zijn. Toch houden veel bouwbedrijven nog een slag om de arm, een minderheid van 30% geeft aan overtuigd te zijn dat de crisis definitief achter ons ligt.
 

“Wij zijn positief over de toekomst. Je merkt aan alles dat de markt aantrekt. Mensen durven weer te investeren in hun woning of maken nu de stap naar een nieuwe woning. Veel deelnemers geven aan een goed gevulde portefeuille te hebben. Dat is goed nieuws na jarenlang de spanning te hebben gevoeld van de krappe markt. Niet alleen het werk neemt toe maar onze deelnemers geven ook aan dat zij weer reële prijzen kunnen rekenen. Dit was ook hard nodig, zeker nu de kosten van de toeleveranciers en onderaannemers weer stijgen. Een zorg blijft het vinden van goed personeel”, aldus Rob de Groot direc-teur van BouwGarant.
 

Een opmerkelijk feit uit de inventarisatie is dat meer dan de helft van de bouwers het personeel wijst op de gevaren van Uv-straling, dit is meer dan vorig jaar. “Vorig jaar hebben wij onze deelnemers hierop gewezen en we zijn verheugd dat dit ook wordt opgepikt”, aldus De Groot.
 

Bouwgarant
www.bouwgarant.nl