GBO Vakcertificaat: Glashelder!

Artikel delen

Glas is uitgegroeid tot een wezenlijk onderdeel van architectuur èn energiebesparing. Glas is daarmee een belangrijke component in de huidige gebouwde omgeving. Alle reden dus om veel aandacht te besteden aan de kwaliteit van glas. En aan de manier waarop het wordt geplaatst en gemonteerd. Daarom hebben de werkgevers in de glaszetbranche het GBO Vakcertificaat in het leven geroepen.
 

Het GBO Vakcertificaat biedt opdrachtgevers de zekerheid dat het glas op de juiste manier wordt toegepast. De glaszetters en glasmonteurs van bedrijven met het GBO Vakcertificaat weten waar ze mee bezig zijn. Ze hebben een grondige opleiding gevolgd en zijn in het bezit van een B-VCA diploma. Ze kennen de producten en weten hoe ze toegepast moeten worden. Hun vakkennis houden ze up-to-date.
Glas is een fantastisch product, maar niet zonder gevaren. Daarom wil je er als opdrachtgever zeker van zijn dat je veilige glasproducten krijgt die op de juiste manier geplaatst worden. Bedrijven met het GBO Vakcertificaat weten precies hoe ze moeten omgaan met doorvalveilige en letselwerende beglazing. Kortom: werken met een GBO gecertificeerd bedrijf betekent verzekerd zijn dat het werk uitgevoerd wordt door gekwalificeerde vakmensen.
 

 

De kwalificering

In essentie omvat het GBO Vakcertificaat:

  • Aantoonbare kennis van glas en beschikbare glasproducten.
  • Kennis van de meest recente beglazings- en/of montagevoorschriften.
  • Een B-VCA diploma.

 

Vakgroep GBO

Bedrijven in de glasbranche hebben zich verenigd bij Bouwend Nederland, vakgroep GBO. De organisatie telt intussen ruim 170 leden, waarvan er al ruim 100 werken met het GBO Vakcertificaat. Samen hebben de aangesloten bedrijven ruim 800 gekwalificeerde medewerkers.

Meer informatie: www.glasspecialisten.nl