Helpende hand bij badkamerrenovatie

Artikel delen

Professionele vakman en goed gereedschap vormen een sterke twee-eenheid bij badkamerrenovaties. Daarbij luisteren werkzaamheden als snijwerk en boren in bestaande ruimten met aanwezige aansluitingen vaak zeer nauw. Carat Nederland B.V. biedt een uitgebreid programma aan producten specifiek gericht op het snijden, zagen en boren van keramische en natuurstenen tegels. “Juist bij zulke renovaties krijgt de vakman letterlijk en figuurlijk de helpende hand van goed gereedschap, zoals onze professionele tegelsnijplanken, tegelzaagmachines en tegel- en natuursteenboren. En ook perfect passend bij trends zoals grote tegelformaten of extra harde tegels.”
 

Omdat consumenten steeds grotere formaten tegels kiezen, is de Carat Proficoup 130 een uitkomst voor de vakman. De tegelsnijder heeft een snijlengte van 130 cm. Hoeft het niet zo groot, dan zijn er in de Proficoup-serie snijlengtes van 60, 85 en 100 cm. Van belang is dat de tegelzetter oog heeft voor de gevraagde snijlengte voor het beste resultaat.
 

Een ander trend is de toepassing van extra harde tegels. Carat adviseert om dit bijvoorbeeld met de Caracoup Alu 1.400 watt 1,8 pK te doen. De machine is uitgerust met laserliniaal, professionele zijaanslag en diamantzaag Ø 200 mm voor de meest nauwkeurige afwerking. De tegelsnijmachine is door toepassing van aluminium licht van gewicht en bezit een inschuifbaar onderstel.

Van extra harde tot kwetsbare tegels, elke tegelsoort vereist een toegesneden type tegel- of natuursteenboor. Carat heeft een compleet assortiment voor de tegelzetter. Sommige tegels zijn dermate hard dat met waterkoeling moeten worden geboord, met een machine met voldoende vermogen. Dit zorgt voor een hoger rendement en hogere levensduur.

Informatie: www.carat-tools.nl