Oscillerend elektrische gereedschap: sneller met minder trillingen

Artikel delen

Fein presenteert de nieuwe SuperCut Construction met Starlock-gereedschaphouder. De oscillerende elektrische gereedschappen voor branchetypische toepassingen, zijn net als voorheen de krachtigste machines op de markt. In vergelijking met hun voorgangers behalen ze met originele Fein accessoires een tot wel 45 procent hogere bewerkingssnelheid evenals nauwkeurigere resultaten. Tevens kon Fein de trillingen met tot wel 70 procent reduceren door de behuizing van de motor te ontkoppelen.

De nieuwe Fein SuperCut Construction-modellen met Starlock-accessoires zijn verkrijgbaar in zes op specifieke doelgroepen afgestemde Profi-sets. Daarbij zit een nieuw ontwikkelde set voor de bewerking van kunststof met glasvezel en kunststof met koolstofvezel. Vanaf mei 2017 is de nieuwe Fein SuperCut verkrijgbaar bij de dealer.

Werking met kabel of op accu: krachtige motor en grote oscillatiehoek

Met een van de hoogste amplitudes op de markt werkt de Fein SuperCut Construction duidelijk sneller dan de huidige machines. De grote oscillatiehoek behaalt vooral bij zware zaag- en snijwerkzaamheden de hoogste bewerkingssnelheid op de markt. Een nieuwe elektronica in de motor garandeert een continue bewerkingssnelheid zonder vermogensdaling, zelfs bij veeleisende klussen. De nieuwe kabelgebonden machine Fein SuperCut Construction FSC 500 QSL werkt met een sterke motor van 450 watt.
 

Fein biedt een omvangrijk accessoireprogramma voor machines met oscillerende beweging

De eveneens relatief nieuwe Fein accu-SuperCut AFSC 18 QSL is een aanvulling op het kabelloze FEIN-assortiment. De accuvariant behaalt met een nieuwe borstelloze Fein PowerDrive-motor dezelfde hoge bewerkingssnelheid als de kabelgebonden machine. De door Fein zelf ontwikkelde motor is extreem krachtig en compact. Zijn rendement is 30 procent hoger dan bij vergelijkbare DC-motoren. De Fein accu-SuperCut wordt aangedreven met een 18-volt-accu, naar keuze met telkens twee accu's met een capaciteit van 2,5 of 5 Ah. Een lange levensduur van de accu's wordt gewaarborgd door de Fein SafetyCell Technology: de afzonderlijke celbewaking en de aparte communicatieleiding met noodstop-functie beschermen accu en gereedschap tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading.

Anti-vibratiesysteem van FEIN

Fein heeft in 2014 als eerste en enige fabrikant een innovatieve constructie ontwikkeld en gepatenteerd die trillingen slechts minimaal overbrengt naar de behuizing en zo naar de gebruiker. Deze trillingsontkoppeling heeft de uitvinder van de oscillerende elektrische gereedschappen nu ook gerealiseerd voor de sterkste machine: de zelfdragende motor is volledig ontkoppeld van de motorbehuizing en via elastische dempingselementen met deze verbonden. Fein kon de trillingswaarden zo met tot wel 70 procent reduceren.

Ergonomie

Met een zeer korte constructie, de evenwichtige gewichtsverdeling en de slanke behuizing met softgrip ligt de Fein SuperCut bij alle werkzaamheden goed in de hand en maakt het mogelijk om te werken zonder vermoeid te raken. Het Fein anti-vibratiesysteem zorgt bovendien voor een duidelijke geluidsdemping en zo voor aangenaam werken waarbij de gezondheid niet wordt geschaad. Het reduceert de geluidsdruk met circa 50 procent.
 

FEIN SuperCut met Starlock en anti- vibratiesysteem

Hoogste bewerkingssnelheid met Starlock-gereedschaphouder
De Starlock-gereedschaphouder zorgt voor een vormvaste, driedimensionale verbinding van elektrisch gereedschap en accessoire. Door een krachtoverbrenging zonder speling en het door Fein verbeterde systeem van elektrisch gereedschap en accessoire werkt de vakman tot wel 45 procent sneller en nauwkeuriger. Met de nieuwe Starlock-houder gebeurt het wisselen van gereedschap in minder dan drie seconden: het accessoire wordt er alleen opgedrukt en klikt betrouwbaar en zonder speling vast. De nieuwe SuperCut-modellen werken met Starlock-accessoires van de hoogste vermogensklasse StarlockMax evenals het complete Starlock- en StarlockPlus-programma.
 

Op specifieke doelgroepen afgestemde Profi-sets voor branchetypische toepassingen

Fein biedt de nieuwe SuperCut Construction voor 412 euro aan als kabelgebonden machine in de robuuste kunststof koffer. De accuvariant met twee compacte accu's met 2,5 Ah kost ook 412 euro. Met twee accu's met een capaciteit van 5 Ah is de FEIN accu-SuperCut verkrijgbaar voor 492 euro. Een FEIN Profi-set met telkens voor de branche geschikte accessoires kost met de kabelgebonden machine 515 euro en met de accuvariant (met twee accu's met een capaciteit van 5 Ah) 599 euro (telkens vrijblijvende adviesprijs exclusief btw).

De Profi-set binnenafwerking hout bevat accessoires voor de montage op de bouwplaats, het inpassen van meubels, vloeren, deuren, wanden van licht bouwmateriaal of trappen. Een 20 millimeter breed E-Cut Long-Life-zaagblad evenals nieuwe 35 en 65 millimeter brede E-Cut Precision-zaagbladen van bimetaal maken de set compleet. Deze hebben de hoogste zaagsnelheid op de markt, zijn door een bimetalen vertanding robuuster en onderscheiden zich door een drie keer langere levensduur en hogere zaagsnelheden in vergelijking met FEIN E-Cut Precision-zaagbladen.
 

Zeer lange zaagbladen voor het doorzagen van kozijnen

Voor de demontage van oude ramen of de inbouw van nieuwe ramen is de FEIN Profi-set voor reparatie/vervanging van ramen de juiste keuze. Naast verschillende extra lange zaagbladen bevat de set ook segmentvormige snijmessen voor het verwijderen van in kit gezette dubbele ruiten en een schuurplateau voor het verwijderen van oude verflagen.
 

FEIN SuperCut verwijdert gelegde tegelvoegen zonder beschadiging

Speciaal voor tegelzetten werd de FEIN Profi-set tegel-/badkamerrenovatie ontwikkeld. Deze bevat nu een grote hardmetalen schraper en een rond hardmetalen zaagblad met een zaagbreedte van 1,2 millimeter. De eveneens met de FEIN SuperCut verkrijgbare Profi-set installatie CV/sanitair maakt de installatie van vloerverwarmingen evenals het verwijderen van gelegde tegels zonder beschadiging eenvoudiger. Naast zaagbladen voor het vlak met de wand afsnijden van niet meer noodzakelijke koperen of kunststof buizen evenals een plamuurmes voor het verwijderen van oude vloerbedekkingen is nu ook een grote hardmetalen schraper voor het verwijderen van tegellijm, pleisterwerk en dekvloer bij de levering inbegrepen.

<afbeelding 5 met onderschrift:  >

Probleemloos oude installaties vlak met het oppervlak verwijderen

 
Met de nieuw ontwikkelde speciale accessoires in de Profi-set Composite kan de krachtigste machine met oscillerende beweging nauwkeurige uitsnijdingen en optimale schuurresultaten bereiken in kunststof met glasvezel en kunststof met koolstofvezel bij een zeer geringe stofontwikkeling. De kabelgebonden machine is bovendien verkrijgbaar in de Profi-set voegenrenovatie. Beschadigde voegmaterialen worden daarmee eenvoudig verwijderd en alle elastische afdichtmaterialen buiten en binnen kunnen snel en veilig verwijderd en voor opnieuw voegen voorbereid worden.

Fein
www.fein.nl