Veiligheid staat of valt met juiste schoenzool

Artikel delen

Veiligheidsschoenen moeten afhankelijk van toepassing en bijbehorend veiligheidslabel voldoen aan diverse Europese veiligheidsnormen. In essentie gaat het om de juiste schoen voor de juiste werkomstandigheden. “En zeker ook de juiste zool bij het type werk,” benadrukt Niels den Boer, specialist veiligheidsschoenen. “Want het maakt wezenlijk uit of je de hele dag binnen werkt in droge omstandigheden of buiten op de steiger waar een anti-slipzool van levensbelang is. Of de hele dag op een met puin verhard bouwterrein loopt, waar de schoenzool bestand moet zijn tegen scherpe materialen.”

Hultafors Group biedt een uitgebreid assortiment werkkleding, gereedschap en veiligheidsschoenen. “Van ons merk Solid Gear werkschoenen zijn de modellen overzichtelijk in drie categorieën ondergebracht: Trekking, Tough of Athletic. Alle drie toegespitst op specifieke werkzaamheden. Daarbij hebben deze drie typen allemaal een eigen herkenbare zool. Zo kun je aan de zool zien of de werkschoen past bij de werkomstandigheden.”
Als er veel wordt gelopen is de lichtgewicht en soepele Athleticlijn veelal aantrekkelijk. Met een soepele en zachte (binnen)zool. “Prima voor schone werkomstandigheden op vlakke ondergronden.” Tegenhanger is de Toughlijn voor zware werkomstandigheden. “Met een profielzool met zeer hoge anti-slipwaarde. Daarbij wordt het risico op uitglijden verkleind.” Daartussenin zit de Trekkinglijn met een rubberen zool in combinatie met een grote cambreur die voor extra stabiliteit in de schoen zorgt. “Prettig bij werkzaamheden op oneffen ondergronden of op de trede van een ladder. Met deze drie categorieën werkschoenen kan men prima uit de voeten voor veilig en comfortabel werken.”

Solid Gear
www.solidgearfootwear.nl