Italiaanse afkortzaagmachines; populaire publiekstrekkers

Artikel delen

Het Italiaanse Femi is vooral bekend van klein tot middelgroot formaat bandzaagmachines. Toch trok importeur KEM Europe (o.a Keyang, Baier) afgelopen BouwBeurs juist veel publiek met zijn twee felgele telescopische afkortzaagmachines.

Hierbij valt het oog direct op de grootste van de twee machines. De Femi 1030DB heeft namelijk een enorm bereik van maar liefst 340 x 105 mm bij 90°. Dat maakt de balkenvreter zoals hij ook wel genoemd wordt uitermate geschikt voor het (in verstek) zagen van de almaar hoger wordende plinten. De indrukwekkende 2000 Watt motor garandeert dan ook dat je dit razendsnel en soepel kunt doen. Natuurlijk is de machine uitgerust met lasers en een stofzak. Het meest schokkende? De scherpe adviesprijs van € 329,00 (ex. btw).
Is het bereik van bovenstaande machine nét wat overdreven maar zoek je toch iets vergelijkbaars tegen een scherpe prijs? Dan biedt de Femi 1025DB de uitkomst. Deze telescopische afkortzaag is tevens uitgerust met een krachtige 2000 Watt motor. Het bereik bij 90° is hier alsnog 340 x 82 mm waardoor ook dit een veelzijdige machine blijkt. In de prijs is ook flink gesneden ten opzichte van zijn grote broer; de 1025DB is al te koop voor € 259,00 (ex. btw).

Femi
www.femi-nederland.nl